Antallet af solgte ejerlejligheder næsten fordoblet i København

I København Kommune er salget af ejerlejligheder næsten fordoblet i de første tre kvartaler i år sammenlignet med gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014, viser kvartalsopgørelse fra Boligsiden.dk. Også Frederiksberg ligger langt over foregående års salgstal.

Stigende priser har tilsyneladende ikke betydet noget for dem, der har haft lyst til at købe ejerlejlighed i København. I 2015 er der i de tre første kvartaler blevet solgt hele 95 procent flere ejerlejligheder end gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014.

”Når man tager prisudviklingen i betragtning, er det en meget stor stigning i antallet af handler. Dog vil der være mange, der er flyttet internt i kommunen, og de har dermed selv solgt til en høj pris. Har man været førstegangskøber, har man fået noget af en ilddåb på boligmarkedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Den meget lave rente især i årets tidlige måneder har helt klart sparket til købelysten, men den har også givet priserne mulighed for at stige endnu mere”, siger Birgit Daetz.

Boligmangel på Frederiksberg holder handelsaktiviteten i skak

I Frederiksberg Kommune lå antallet af solgte ejerlejligheder i årets tre første kvartaler 47 procent over gennemsnittet for samme periode i årene 2010-2014.

”Når salgstallet ikke er steget helt så meget på Frederiksberg, skyldes det, at der simpelthen ikke er boliger nok til salg, så der kan sælges dobbelt så meget”, siger Birgit Daetz.

I september var der ca. 300 ejerlejligheder til salg i Frederiksberg Kommune. Det er et fald på 8,5 procent sammenlignet med september 2014. I samme periode er udbuddet af ejerlejligheder i København Kommune steget med 8,4 procent.

Find mere om