Antallet af bolighandler når højeste niveau siden før sommerferien

Foto: Boligsiden

Der blev solgt flere end 2.100 boliger i sidste uge. Det er det højeste antal salg siden uge 26 lige før sommerferien.

Efter mange uger hen over sommeren med et boligsalg på færre end 2.000 boliger om ugen er der i september igen kommet lidt mere gang i salget.

I sidste uge var salget tilmed på flere end 2.100 boliger, og det er så højt, at vi skal tilbage til uge 26 for at finde et niveau, der var højere.

”Det stigende salg har foreløbig ikke fået konsekvenser for udbuddet, idet det har ligget stabilt omkring 41.000 boliger til salg i 13 uger. Der er altså fortsat en god tilstrømning til markedet, der gør, at der hele tiden kommer nye boliger til salg, og at købernes udvalg forbliver intakt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Hussalget holder højt niveau

Det er særligt salget af villaer og rækkehuse, der holder det høje niveau og mere ligner coronaåret 2020 end årene før corona.

”Salget af huse er fuldstændig på højde med sidste efterår, hvor der var en stor coronaeffekt på boligmarkedet. Det er altså i høj grad husmarkedet, der driver de høje salgstal for hele boligmarkedet. Men det vigtigt at understrege, at nyudbuddet følger med, og at balancen i forholdet mellem udbud og efterspørgsel ikke bliver ændret væsentligt,” siger Birgit Daetz.

I løbet af årets første 38 uger er der solgt cirka 59.000 huse. Dermed vil hussalget formentlig i løbet af de næste 6-7 uger overgå hele sidste års salg, der lød på små 68.000 huse.

[visualizer id=”42009″ lazy=”no” class=””]

Sommerhusmarkedet er som normalt

Det er imidlertid ikke alle dele af boligmarkedet anno 2021, der kommer til at overgå resultatet for 2020. Sommerhussalget har siden slutningen af april været væsentligt lavere end sidste år, og der skal et snarligt boom til, hvis 2021 skal overgå 2020.

”Lige nu er der ikke noget, der tyder på, at det sker. Salget ligger stabilt uge for uge lige omkring niveauet, vi kendte fra tiden før corona. Det samme er tilfældet med antallet af nye til salg, idet der nu kommer færre sommerhuse til salg end længe,” siger Birgit Daetz.

Faktisk kom der blot 198 sommerhuse til salg i sidste uge, hvilket er det laveste niveau siden uge 2.

”Dermed kommer der altså færre sommerhuse til salg, end der bliver solgt, og det betyder, at udbuddet falder. Det er imidlertid helt i tråd med, hvad der plejer at ske på sommerhusmarkedet hen over efteråret og vinteren, og vi kan roligt sige, at det sommerhusboom, vi fik under corona, er ebbet ud i takt med genåbningen af samfundet,” slutter Birgit Daetz.

[visualizer id=”42141″ lazy=”no” class=””]