Andelsboligmarkedet kører på skinner

Foto: Boligsiden.

Lave liggetider, stabile priser og fornuftig omsætning af boliger betyder, at markedet for andelsboliger i Aarhus og København ser fornuftigt ud. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Mens det slet ikke kører på skinner for statsbanerne, er der god fart i markedet for andelsboliger i landets to største byer. Markedet er nemlig ganske stabilt i såvel Aarhus som København. Det fremgår af nye tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”I Aarhus er liggetiderne på lige knap seks måneder i gennemsnit, mens de er to måneder lavere i København. Og i København falder de, mens de dog i Aarhus er steget med to uger siden foråret. Men alt i alt er liggetiderne fornuftige i begge byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Når man sammenligner antallet af nye boliger, der sættes til salg, med antallet, der fjernes, ser tallene også gode ud.

Stabile udbudstal

I København kommer der hver måned mellem 450 og 500 nye andelsboliger til salg hos ejendomsmæglerne, og der forsvinder det samme antal fra hylderne.

I Aarhus sættes der rundt regnet 35-50 nye til salg hver måned, og der fjernes et antal i nogenlunde samme størrelsesorden. Dermed har udbuddet længe ligget stabilt i begge byer; i Aarhus er der løbende omkring 250 boliger til salg; i København er antallet cirka 1.800, men en anelse faldende.

”Jeg må understrege, at det ikke er salgstal. Når det så er sagt, skal det også med, at vores salgstal viser, at omkring 25 pct. af alle andelsboliger bliver solgt på under tre uger, og 10 pct. af alle bliver solgt på 8-10 dage”, siger Birgit Daetz.

Tro på et hurtigt salg

Hvis ellers købsprisen for andelsbeviset og den månedlige ydelse for at bo i boligen går hånd i hånd, samtidig med der er tale om en god andelsboligforening, har sælgerne al mulig grund til at tro på et hurtigt salg.

”Kvadratmeterpriserne holder sig heldigvis på et nogenlunde stabilt niveau i både København og Aarhus. I København har de i hele 2011 holdt sig på mellem 9.800 og 10.000 kroner. I Aarhus er gennemsnitsprisen et par tusinde lavere, men også her er der som nævnt stabilitet. Ejendomsmæglerne i byerne melder da også om gode salgstal, og mange af dem nærmest hungrer efter at få flere andelsboliger til salg”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om