Andelsboliger bliver solgt på 136 dage

Foto: Boligsiden

Din andelsbolig kan blive solgt på godt fire måneder, viser tal fra Boligsiden.dk

De tider, hvor der var ventelister til andelsboliger, og man betalte dyrt for ”løsøre” som hæslige malerier og gamle køleskabe for overhovedet at komme i betragtning som køber, er for længst forbi. Nye tal viser, at det tager gennemsnitligt 136 dage at få solgt en andelsbolig. Det har det gjort de seneste fire år, og det svarer til niveauet for ejerlejligheder.

”Salgstiderne har ikke ændret sig mærkbart de seneste fire år. Her har det taget mellem 100 og 150 dage at sælge en andelsbolig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Der har været en svagt stigende tendens i starten af året, hvor andelene har været lidt længere tid om at blive solgt, men set med de store briller, er salgstiderne stabile”.

Enkelte må væbne sig med tålmodighed

Hvor de gennemsnitlige salgstider har været stabile de seneste fire år, er der lidt større dramatik, når man ser på den fjerdedel af andelsboliger, der er længst tid om at blive solgt. Her er udsvingene langt større og de er steget betragteligt i starten af 2013.

”Vi er oppe over 1.500 dage for de andele, der er længst tid om at blive solgt. Det er ikke uhørt – vi har set det før, men det er alligevel ret markant”, siger Birgit Daetz.

25 procent ryger på 15 dage

Den fjerdel af andelene, der bliver solgt hurtigst, bliver til gengæld solgt på gennemsnitligt 15 dage. Tallet har været faldende og er nu helt nede på to uger. Tendensen er den samme for ejerlejligheder: De eftertragtede lejligheder bliver solgt i en rasende fart, men der er så andre, der trækker gennemsnittet op.

Læs også: Turbosalg: Lejligheder sælges på 11 dage

Find mere om