Afslut hushandlen nu: Købere og sælgere er på vej på juleferie

villalejlighed

Bolighandlen går i stå henover jul og nytår, så er du i gang med en handel, så afslut den nu, for ellers er der stor sandsynlighed for, at du må vente til et stykke ind i januar.

Det er ikke alle dele af året, der er lige godt gang i bolighandlen. Tværtimod. Og mens julen er blandt de allerstørste højtider i vores kalender, så er lider boligmarkedet under den.

Uge 52 og uge 1 er de absolut dårligst sælgende på året. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk, der har udregnet det gennemsnitlige antal handler af villaer og rækkehuse i hver enkelt af årets uger de seneste fem år.

”Vi er nu halvvejs inde i uge 51, der er blandt de bedst sælgende uger om vinteren med cirka 770 hushandler. Det er den, fordi købere og sælgere er optagede af at sikre alle underskrifter i tide til, at de kan gå på juleferie med et ryddet skrivebord. Efter uge 51 ebber handlen ud, og de følgende to uger på boligmarkedet er lige så stille som Tivoli efter lukketid. Så hvis du er i gang med en handel, og du ønsker at have den afsluttet inden nytår, så speed processen op nu. Ellers er der god sandsynlighed for, at du må vente til et godt stykke inde i januar,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De dårligst sælgende uger på året:

UgeAntal handler
1251
52443
2522
3602
50694

(Tabellen dækker over gennemsnittet i antallet af solgte villaer og rækkehuse i de enkelte uger de seneste fem år. Kilde: Boligsiden.dk)

Sommeren sælger bedst

I det hele taget er danskernes forbrugsfokus rettet mod meget andet end ejendomshandel i december og januar, hvor julegaver, nytårskrudt og tømmermænd fylder langt mere end liggetider, boligpriser og huskøb.

Derimod er ugerne op til sommerferien notorisk blandt boligmarkedets travleste. Her er handlen tæt på 300 procent højere end lige efter nytår.

”Uge 25, 26 og 27 er alle på top fem over uger med det højeste salg. De tre uger falder som regel lige før eller omkring starten på skolernes sommerferie. Ligesom op til jul og nytår, er der her fokus på at få afsluttet bolighandlen, så familierne kan tage på ferie med vished om, at drømmeboligen er i hus, eller så de kan bruge ferien på at flytte og sætte i stand. I forhold til julen er det bare i en helt anden skala, idet der i for eksempel uge 26 bliver solgt tæt på 1.000 huse,” siger Birgit Daetz.

De sidste to uger i top fem over de bedste sælgende uger er uge 18 og 22, der traditionelt falder lige omkring starten af maj og juni måned.

De bedst sælgende uger på året:

UgeAntal handler
26993
22950
18935
25934
27924

(Tabellen dækker over gennemsnittet i antallet af solgte villaer og rækkehuse i de enkelte uger de seneste fem år. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om