Årsrekord: Her er rabatten skrumpet næsten 50 procent

Foto: Boligsiden

For et år siden fik huskøberne i Dragør langt mere i rabat end de gør i dag. Dragør er sammen med Lemvig og Gribskov de kommuner, hvor prisnedslagene er skrumpet mest over det seneste år, viser årsopgørelse fra Boligsiden.dk

Bolighandel er det tætteste vi i Danmark kommer på basarlignende tilstande. Hvor vi i supermarkedet og de fleste andre butikker betaler det, vi bliver bedt om, prutter vi gerne om prisen, når vi handler bolig.

”Nedslagenes størrelse afhænger i høj grad af den generelle tilstand på boligmarkedet. Er det købers marked, bliver der givet store rabatter. Er det sælgers marked er rabatterne få og små”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hussælgere i Dragør har bukserne på

I året der gik har især én kommune udmærket sig ved at have barberet næsten 50 procent af rabatten på villaer og rækkehuse. Til sammenligning er prisnedslaget for villaer og rækkehuse på landsplan kun faldet med knap 7 procent.

Dragør løber af med årsrekorden for kommuner, der har skåret mest i boligrabatterne.  Og ikke bare er prisnedslaget faldet med knap 50 procent, salgspriserne er også steget 14 procent siden sidste år, og Dragør kommer her ind på en fjerdeplads over de kommuner, hvor priserne er steget mest over det seneste år. Vil du købe villa i Dragør, kan du godt forberede dig på, at sælgerne ikke giver ved dørene.

Lave priser, rabatter og salgstider i Lemvig

Lemvig og Gribeskov tager henholdsvis anden- og tredjepladsen over kommuner, hvor hussælgerne er blevet sværere at forhandle med over det seneste år. I Lemvig er prisnedslagene skrumpet 49 procent, mens de i Gribskov er faldet med 41 procent. Lemvig har dog også nogle af landets laveste salgspriser, der endda er faldet yderligere i 2013. En forklaring på de lave salgspriser og nedslag kunne være, at sælgerne er begyndt at sætte lavere udbudspriser fra start, mens de så til gengæld er mindre villige til at forhandle prisen længere ned. Sælgerne bliver så til gengæld belønnet for de lavere priser med hurtigere salgstider. På et år er salgstiden i Lemvig faldet med 24 procent.

På kortet nedenfor kan du se, hvor stor en andel af de solgte villaer som i tredje kvartal af 2013 er solgt uden nedslag overhovedet. Lemvig i Vestjylland har den mørkegrønne farve, der viser, at op imod halvdelen af alle hushandler gennemføres helt uden nedslag i prisen.