2022 begynder med mange bolighandler

Foto: Boligsiden

Der er solgt godt 3.000 boliger i årets første to uger. Det er færre end i starten af sidste år, men flere end normalt.

Der har ikke været meget nytårskur og pusten ud på boligmarkedet efter overgangen til det nye år. For allerede i de første to uger af året har der været mange, der har handlet bolig.

Boligsidens ugetal viser, at der er solgt godt 3.000 boliger i de første to uger af 2022. Det er 23 procent færre end i de samme uger sidste år, men 56 procent flere end i gennemsnittet for de samme uger i årene før corona.

”Boligmarkedet kører her i starten af 2022 i et væsentligt lavere gear end sidste år, hvor det buldrede afsted hurtigere end nogensinde før på denne tid af året. Omvendt er aktiviteten væsentligt højere end normalt, så derfor er der altså fortsat noget tilbage af den coronaeffekt, vi har set de sidste par år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Den lavere aktivitet i forhold til sidste år er det første tegn på, at boligsalget bliver lavere i 2022 end i 2021.

”Allerede inden 2022 startede, proklamerede vi, at boligsalget ville falde i forhold til 2021. Det er naturligvis alt for tidligt at konkludere noget, men på grund af de vilde salgstal sidste år er det logisk, at salget her i starten af året kommer til at være væsentligt lavere end sidste år,” siger Birgit Daetz.

Udbuddet fortsætter sit fald

Mens der er solgt godt 3.000 boliger, er der kommet cirka 3.500 nye boliger til salg i årets to første uger. Det har imidlertid ikke været nok til at få udbuddet til at stige, efter det er faldet hver uge siden ugen før efterårsferien.

”Det er normalt, at udbuddet af boliger falder hen over vinteren, men vi håber, at det snart stiger igen, så køberne kan få et større udvalg. Når det er sagt, er det afgørende, at sælgerne fortsat strømmer til markedet. Lige nu kan antallet af nye boliger til salg bare ikke helt følge med det antal, der bliver enten solgt eller fjernet fra markedet af andre årsager. Men overordnet er balancen bedre nu end på samme tidspunkt sidste år, og derfor har vi en forhåbning om, at faldet i udbuddet snart stopper,” siger Birgit Daetz.

Der er nu under 37.000 boliger til salg på Boligsiden. Det er lavere end på noget tidspunkt sidste år.