20 pct. af alle villaer fjernes fra internettet inden for tre måneder

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Hver femte villasælger har kun huset til salg i maksimum tre måneder. Det er gennem flere måneder en stabil andel, men er også et lille fald fra starten af 2011.

For to ud af ti villasælgere tager det tilsyneladende tre måneder eller mindre at finde en køber til huset. Ifølge tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, er 20 pct. af alle villaer, der sættes til salg hos ejendomsmæglerne, fjernet fra salgsudstillingen igen inden for tre måneder.

Det tyder på, at de pågældende villaer også er solgt, idet formidlingsaftalen med ejendomsmægleren almindeligvis er på minimum seks måneder.

”Tallet på 20 pct. har været stabilt igennem det sidste års tid. Imidlertid var andelen af fjernede villaer inden for tre måneder 3-4 pct. højere i starten af 2011, og går vi et par år tilbage blev 25 pct. af villaerne fjernet i løbet af tre måneder”, siger kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Udbuddet falder

Udviklingen er ganske vist nogenlunde stabil, men den dækker over, at udbuddet af villaer til salg stort set er faldet hver måned siden slutningen af sidste forår. Samtidig er andelen af villaer, der fjernes fra mæglernes vinduer også faldet, og på det seneste er den faldet mere markant end nyudbuddet.

”Der bliver nok sat færre villaer til salg hver måned, men faldet i antallet af fjernede villaer er endnu mere udtalt. Derfor bliver gabet mellem antallet af nyudbudte villaer og fjernede villaer større i disse måneder”, forklarer Birgit Daetz.

Nu under 1.000 fjernede villaer om måneden

Mens antallet af nyudbudte villaer toppede med 6.000 i maj 2011, faldt det på seks måneder til under 3.500. I samme periode faldt antallet af fjernede villaer om måneden fra 3.700 til under 1.000 i november.

Ser man på andelen af villaer, som kun når at stå til salg i én måned eller derunder, udgør denne godt 7 pct. Boligsidens opgørelse viser, at det i maj sidste år var knap 8½ pct. af villaerne, der stod til salg i en måned eller mindre.

Find mere om