17 pct. færre bolighandler i september

Foto: Boligsiden

Handelsaktiviteten lå i september måned 17 pct. lavere end i samme måned sidste år. Samtidig faldt priserne på huse med op til 2,5 pct. i løbet af september. Undtagen i Nordjylland hvor priserne steg. Det fremgår af det seneste Markedsindeks fra www.boligsiden.dk.

September blev en hård måned for boligsælgerne. Ved månedens udgang stod det nemlig klart, at der blev handlet 17. pct. færre boliger i september måned i år, når man sammenligner med samme måned i fjor. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks, der blev offentliggjort tidligere i dag.

”Normalt stiger boligsalget efter sommerferien. Det billede kan vi ikke genkende i år, hvor antallet af handler i september måned ligger på niveau med handelsaktiviteten i august”, fortæller Birgit Daetz.

Hun er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk og forklarer videre, at den faldende handelsaktivitet kommer, samtidig med at priserne på såvel villaer og rækkehuse som ejerlejligheder i løbet af september faldt i stort set hele landet.

Se Boligsidens Markedsindeks

”Salgsprisen på villaer og rækkehuse faldt på landsplan med 1,7 pct., og salgspriserne på ejerlejligheder dykkede en smule mere – med 1,9 pct. Den udvikling kunne altså ikke lokke køberne til fadet.”

Huspriser steg i Nordjylland

Prisudviklingen dækker over store regionale forskelle. Ser man på villaer og rækkehuse faldt priserne mest i Region Sjælland, med 2½ pct. og med 2,4 pct. i Region Hovedstaden.

”Derimod steg huspriserne – som det eneste område i landet – i Region Nordjylland. I løbet af september tog salgspriserne et hop opad på 1,9 pct. Dermed ligger prisen pr. kvadratmeter på 8.416 kr. På 12 måneder er priserne i Nordjylland endda steget med 1 pct., og det er en lille solstrålehistorie sammenlignet med den generelle udvikling”, siger Birgit Daetz.

I Region Midtjylland faldt kvadratmeterprisen med 1,8 pct. til 10.774 kr. og i Region Syddanmark faldt prisen med 1,3 pct., så kvadratmeterprisen nu er på 9.089 kr.

Store nedslag på ejerlejligheder i hovedstaden

Når man ser på salgsprisen på ejerlejligheder, oplever vi over det meste af landet kun prisfald. Region Sjælland skiller sig dog ud med en fremgang i priserne på 1,1 pct., mens Region Syddanmark har haft det største prisfald i september på 2,4 pct.

I hovedstadsregionen har der også været penge at hente for boligjægerne. Her faldt priserne med 2,2 pct., så kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed i regionen nu ligger på 21.254 kr. Prisfaldet skyldes i høj grad de mere forhandlingslystne boligsælgere:

”Nedslaget på ejerlejlighederne i Region Hovedstaden var i september på 5,7 pct., det er 53 pct. højere end for 12 måneder siden. Det betyder, at en ejerlejlighed i regionen i gennemsnit blev solgt 1.061 kr. lavere end sidste udbudspris, når man ser på kvadratmeterprisen. Det svarer til 84.880 kr. for en gennemsnitlig 80 kvadratmeter stor lejlighed,” siger Birgit Daetz.

Find mere om