Træt af typehuset?

Foto: Boligsiden

Se det nænsomt ombyggede typehus, der bevarede det bedste fra tiden, og tilsatte et moderne præg. Se casen på Boligsiden.

Drømmer du om en murermestervilla, og giver det dig myrekryb at tænke på, at du måske ender i et af de klassiske parcelhuse i original stand? Så fat mod. Parcelhuset kan forvandles til moderne boliger, hvor lys og plads er i centrum.

Men parcelhuset er ikke født sådan. Det står der med sine brune fliser i badeværelset, de mørke trælofter og små rum, så du kommer ikke uden om at skulle bygge om – og måske til – for at få det lys og den plads, du ønsker i en moderne bolig.

Netop sådan en udfordring stod Jens og Theresa overfor, da de købte et velbevaret Friis og Moltke-hus. Her var der dog ikke tale om kun at få mere lys og plads, for parret ønskede også at bevare ånden i det gamle hus. Sammen med en arkitekt fra Danske Boligarkitekter fik de forvandlet det gamle typehus til en moderne klassiker.

Uanset om du ønsker at bevare ånden eller ej, kan du nå rigtig langt ved at vælte nogle vægge til små rum og mellemgange og ikke mindst skaffe mere lys ved at etablere nye vinduespartier og døre ud mod haven.

Se fx, hvordan rummene er blevet lysnet og åbnet.

Brændeovn - Forsigtig fornyelse af typehuset (Boligsiden.dk)

Køkkenet er blevet åbnet ud mod stuen, og de gamle moduler er skiftet ud med et nyt snedkerkøkken.

køkken - Forsigtig fornyelse af typehuset (Boligsiden.dk)

Fordelene ved ombygning

Der er flere fordele ved at købe et ældre hus og bygge om. En af dem er prisen.

”De gamle typehuse er nogle af de billigste på markedet. De gør det muligt at få et godt hus til en rigtig god pris. Fordelen er, at du kan tage om- og tilbygningerne i det tempo, du har råd til. Dermed kan du nå at spare op eller få friværdi i huset, hvis priserne stiger, så du kan finansiere ombygningen. Det kan være langt nemmere end at få banken til at låne dig et markant større beløb til et andet hus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

En anden fordel ved ombygningen er, at du kan tilpasse huset efter dine ønsker og behov. Du bestemmer, om køkkenet skal være åbent eller lukket, hvor mange ekstra værelser har du brug, og om der fx skal være et ekstra badeværelse.

”Du får mulighed for at få et helt unikt hus, der er tilpasset præcis til dig. Det kræver noget tid, energi og en opsparing, men du får det, præcis som du vil have det”, siger Birgit Daetz.

Foto: Christina Kayser Onsgaard

Find mere om