Nu åbner Bygningspuljen: Se hvor store tilskud du kan få

Se hvor meget du kan få i tilskud fra Bygningspuljen, som åbner i morgen. Foto: Pixabay.

Nu åbner Bygningspuljen: Se hvor store tilskud du kan få

Det er fra i morgen klokken 10.00, du igen kan søge midler fra Bygningspuljen til grønne boligforbedringer. I denne omgang er der afsat 250 millioner kroner, og de enkelte tilskud vil være en smule mindre end dem, der blev givet i oktober sidste år.

I vores guide kan du læse, hvordan du søger, hvad du kan få tilskud til og meget mere. I beregneren på SparEnergi.dk kan du tjekke, hvad du kan få i tilskud til den forbedring, du vil lave.

For at give dig et overblik over tilskudssatserne har Energistyrelsen lavet disse eksempler, du kan tage udgangspunkt i.

Eksempler på gamle og nye tilskudssatser i 140 m2 hus

TiltagTilskud 2020Tilskud 2021
Konvertering til luft til vand-varmepumpe med energimærke A++24.000 kr.21.000 kr.
Isolering af uudnyttet tagrum med u-værdi før på >= 0,2016.800 kr.12.600 kr.
Udskiftning af 25 m2 vinduesareal til energiklasse 137.000 kr.22.500 kr.

(Kilde: Energistyrelsen)

Flere runder senere på året

Da Bygningspuljen åbnede for ansøgninger første gang i oktober sidste år, var der afsat et lignende beløb som i denne omgang. Dengang kom der ansøgninger for hele beløbet i løbet af bare fire dage. Det betød også, at Energistyrelsen ”kun” kunne give tilskud til 5.420 ud af 19.336 ansøgere.

De nedsatte tilskudssatser er et af de tiltag, der skal sikre, at der ikke er lige så mange ansøgere, der søger forgæves. En anden er, at der er planlagt to runder mere senere på året. Samlet set er der nemlig afsat 675 millioner kroner til Bygningspuljen i 2021, hvoraf det altså kun er de 250 millioner kroner, der vil blive uddelt nu. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår de to andre runder bliver udbudt.

”Ændringerne betyder, at flere kan få tilskud, og at man ikke behøver vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Selvom tilskuddet er lidt lavere, er der stadig tale om et betydeligt tilskud. Jeg vil opfordre danskere, der overvejer at søge tilskud, til at forberede ansøgningen godt. Det øger chancen for at få hurtigt svar og for at få tilskud,” sagde Stig Uffe Pedersen, der er vicedirektør i Energistyrelsen, i en pressemeddelelse den 12. marts.

Der bliver lukket for ansøgninger til Bygningspuljen, når det konstateres, at der er ansøgt for flere penge, end der er i puljen. Derved vil Energistyrelsen sikre sig, at færre end sidst kommer til at søge forgæves.

Du søger tilskud på SparEnergi.dk.

Fakta om Bygningspuljen 2021:

  • Bygningspuljen stammer fra Energiaftalen 2018 og er målrettet besparelser i energiforbruget i helårsboliger. Den giver bl.a. tilskud ved skift til varmepumper, isolering af klimaskærmen og til optimering af boligers drift.
  • 60 % af puljen er målrettet projekter, som indebærer konvertering fra olie-, gas- og biokedler samt elvarme til varmepumper eller konverteringer til varmepumper sammen med energieffektiviseringstiltag.
  • Man kan søge tilskud fra Bygningspuljen som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.
  • Der er afsat 675 mio. kr. til puljen i 2021. I 2020 var der 245 mio. kr. i puljen.
  • Fra 2020-2026 er der afsat i alt 2.360 mio. kr. til puljen (løbende priser). Pengene stammer fra energiaftalen 2018, klimaaftalen for energi og industri mv. 2020 og Finansloven 2021. Derudover er der afsat en andel af de 650 mio. kr., som med Finansloven 2021 blev afsat til tilskudspuljerne til udfasning af olie- og gasfyr i årene 2021-2024.
  • Der forventes at blive fastlagt tre ansøgningsrunder i 2021. Et tilsagn om tilskud gælder i 2 år.
Find mere om