Murermestervillaen står øverst på ønskelisten

Foto: Boligsiden

Det klassiske parcelhus går som varmt brød, men når vi drømmer, drømmer vi om murermestervillaen og lavenergihuset. Boligsiden.dk har taget temperaturen på boligdrømmene netop nu.

Det er murermestervillaen, vi drømmer om, hvis vi kunne vælge boligtype uden at skele til prisen. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk, der har taget temperaturen på de boliginteresseredes drømmehus.

Her svarer 32 procent, at de helst ville bo i en murermestervilla, hvis prisen var den samme. Og det er tydeligt, at boligkøbernes præferencer ændrer sig, hvis prisen ikke længere er et parameter.

Lavenergihuset kommer nemlig ind på en andenplads med 28 procent, og på tredjepladsen kommer funkisvillaen med 18 procent af stemmerne, der dermed er gået til nogle af de dyreste hustyper på markedet.

Kun otte procent ville vælge det klassiske parcelhus fra 60’erne og 70’erne, der udgør knap halvdelen af de danske parcelhuse i landet, og som samtidig hører til den billigste hustype på markedet. Kun bungalowen er i undersøgelsen mindre populær end parcelhuset, der ellers er den hurtigst sælgende hustype, hvis man bevæger sig ud på boligmarkedet.

”Boligkøberne drømmer, som man oftest gør, om det, der ligger uden for rækkevidde. Udbudsprisen pr. kvadratmeter for en villa med energimærke A ligger eksempelvis 51 procent over udbudsprisen for en gennemsnitlig villa, og udbudsprisen for murermestervillaer ligger 21 procent over gennemsnittet, så der er tale om nogle dyre alternativer, som ikke alle har råd til”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Disse hustyper foretrækker vi

Undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk – afrundede tal

  1. Murermestervilla (32 %)
  2. Lavenergihus (28 %)
  3. Funkisvilla (18 %)
  4. Bondehus (9 %)
  5. Klassisk parcelhus (8 %)
  6. Bungalow (3 %)
  7. Andet (3 %)