Boliger fra 30’erne i høj kurs

Foto: Boligsiden.

Kvadratmeterprisen for villaer afhænger i høj grad af opførelsesåret for boligen. Det viser en undersøgelse www.boligsiden.dk har lavet for RealMæglerne.

Prisen på en villa afhænger ikke kun af beliggenheden, men også i høj grad af i hvilket årti boligen er opført.

De mest populære boliger er boliger, der er opført i perioden fra 1930 til 1939 samt nyere byggeri opført efter 1980. Boliger fra sidstnævnte periode handles til kvadratmeterpriser, der ligger 40-45 % højere end boliger opført i 60’erne og 70’erne. Og de absolut mindst attraktive boliger, er dem der er opført før 1880.

Villaer fra 30’erne forøger deres værdi

I 1930’erne blev der ofte bygget patriciervillaer. Og de har vist sig gode til at holde eller forøge deres værdi over årene. Detaljeniveauet i boligerne er som regel højt, og der er ikke sparet på de gode materialer.  Og det indvirker på prisen. Også funkisvillaer var populære at opføre i den periode. De rene ubrudte linier i husene tiltaler mange, og funkisvillaerne sender signaler til omgivelserne om en holdning til arkitektur.

Derimod var 60’erne og 70’erne præget af parcelhusbyggeri af lidt svingende kvalitet. Nogle byggefirmaer leverede glimrende kvalitet, mens andre lod lidt tilbage at ønske. Og det reflekteres i prisen.

Villaer fra 30’erne til salg

Nye parcelhuse også i høj kurs

De nyere generationer af parcelhuse er derimod generelt alle af høj standard. Og de er de boliger, der lettest lader sig sammenligne med prisen på nybyggeri. Følgelig er den gennemsnitlige kvadratmeterpriser også højere.

Læs også: Standard-fritidshuset er billigst på Lolland

Villaer fra 50’erne er også i forholdsvis høj kurs. Det er villaer fra en periode, hvor der blandt andet blev bygget mange murermestervillaer (eller rettere bygmestervillaer). Der er tale om sunde huse bygget i gode materialer og bygget efter strenge forskrifter. Begrebet murermestervilla er derfor et kvalitetsstempel.

“Selvom beliggenheden stadigvæk uden tvivl er den mest betydende faktor, når boligprisen fastlægges, er byggestilen i disse år i stigende grad af betydning for, hvor attraktivt huset er på boligmarkedet”, fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Kilde: Boligsiden.dk