Antallet af lånetilbud blev historisk lavt i 2011

Foto: Boligsiden.

Frygt for økonomien og jobbet afholder boligejerne fra at belåne deres bolig. Det skriver Epn.dk i dag. Boligsiden.dk bringer nyheden.

Antallet af lånetilbud fra realkreditinstitutterne blev i 2011 det laveste, der nogensinde er registreret. I stedet for at låne vælger boligejerne at afdrage på gælden.

I gennemsnit har både boligejere og virksomheder tilsammen kun bedt om 18.200 lånetilbud om måneden i 2011. Det er kun det halve af, hvad der i gennemsnit er givet af lånetilbud om måneden siden låne-statistikken blev oprettet for 15 år siden.

I forhold til året før er antallet af lånetilbud faldet med 30 pct. i 2011.

Usikkerhed

“Den økonomiske usikkerhed og usikkerheden om hvorvidt man kan fastholde sit job holder fortsat potentielle boligejere tilbage med boligkøb og tillægslån,” siger direktør Karsten Beltoft fra Realkreditforeningen.

I Realkreditrådet, der er den anden organisation inden for realkredit, siger direktør Ane Arnth Jensen:

“I løbet af 2011 har der været et rekordlavt antal forespørgsler om lånetilbud hos realkreditinstitutterne. Året 2011 har været kendetegnet ved en meget lav aktivitet på boligmarked med få handler. Ønsker om låneomlægning eller tillægsbelåning har også været meget begrænset.”

Find mere om