Boligfesten fortsætter i februar med rekordsalg af huse og lejligheder

Foto: Boligsiden

Der er solgt tæt på 6.000 huse og cirka 2.500 ejerlejligheder i februar måned. Det er de højeste salgstal i en enkelt måned siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik på antal handler.

Salget af huse og ejerlejligheder overgår igen sig selv. Det viser Boligsidens nyeste handelstal for februar måned.

Der er solgt 5.954 villaer og rækkehuse og 2.452 ejerlejligheder i årets anden måned, og det er de højeste salgstal i en enkelt måned, siden Boligsiden begyndte af føre statistik på antallet af handler i 2011.

”Normalt er februar en måned, hvor der så småt begynder at komme liv i boligmarkedet igen efter december og januar, hvor danskerne først går i julemodus og siden på nytårskur. I år har der været fuld tryk på kedlerne i februar. I sig selv er det bemærkelsesværdigt, at boligsalget har været så vildt i en vintermåned og læg så dertil, at februar er årets korteste måned. På trods af at boligsalget har været højt længe, havde vi ikke set det her komme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Store stigninger i hele landet

Salget af huse og lejligheder er steget i alle landets regioner med minimum 30 procent fra februar sidste år til februar i år. For huse rykker Region Hovedstaden med den største stigning på 49 procent efterfulgt af Region Syddanmark og Region Sjælland.

For lejligheder er det Region Midtjylland og Region Nordjylland, der har de største stigninger på cirka 60 procent.

”Det interessante er, at Region Hovedstaden og Region Sjælland leverer nogle af de største stigninger på hussalg, mens det er Midtjylland og Nordjylland, der rykker mest på lejligheder. Det hierarki har ofte været omvendt, og det er et tegn på to af de tendenser, vi har set under corona. Flere køber hus på Sjælland for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet i hovedstaden. Samtidig bliver der solgt flere boliger på Jylland, Fyn og øerne. Og det er ikke kun huse. Salget af lejligheder stiger i de største provinsbyer, og der opstår i disse år lejlighedsmarkeder i flere mellemstore byer i Jylland,” siger Birgit Daetz.

Massiv stigning i sommerhussalg

I februar er der ligeledes solgt ekstraordinært mange sommerhuse for årets anden måned. Salget i 2021-udgaven er 91 procent højere end i februar sidste år. Med godt 1.500 sommerhussalg skriver februar sig dermed ind som den fjerdebedst sælgende måned siden 2011 – kun overgået af maj, juni og juli sidste år.

”2020 var et vildt år for sommerhussalget, og danskernes appetit på hygge ved de danske kyster er tilsyneladende ikke aftaget. Det hænger sammen med, at vi formentlig kan se frem mod endnu en sommer, hvor muligheden for at rejse til udlandet i bedste fald bliver begrænset,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Nu er faldet i udbuddet så også stoppet, fordi vi de seneste to uger har fået flere sommerhuse til salg, end der er solgt. Sælgerne er begyndt at komme ud af vinterhiet, og fortsætter den tendens, vil der også være flere varer på hylderne til flere sommerhushungrende danskere.”

I februar er salget af sommerhuse dobbelt så højt i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark som i februar sidste år.

Solgte boliger i februar 2020 og februar 2021:

BOLIGTYPEFEBRUAR 2020FEBRUAR 2021ÆNDRING (%)
Villaer og rækkehuse4.2155.95441%
Ejerlejligheder1.6132.45252%
Sommerhuse7931.51391%
Alle boligtyper*7.35910.99449%

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed og lystejendom. Kilde: Boligsiden)