Boligpriserne holder niveauet på trods af corona

Foto: Boligsiden

Priserne på boliger er faldet meget lidt i april måned, og det er godt nyt, for det viser, at corona har påvirket markedet mindre end frygtet.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for april viser, at salgspriserne på boliger er en lille smule mindre end i marts måned. Og når det handler om villaer og rækkehuse, er priserne stort set uændret.

I april i år kostede en kvadratmeter hus i gennemsnit 14.350 kroner. Det er 0,1 procent mindre end i marts.

”I starten af coronanedlukningen oplevede vi faldende priser på huse. Selv om salget af huse ikke har ligget på samme høje niveau som på samme tid i de tidligere år, viser prisudviklingen for de seneste uger, at priserne på husene er på vej op – dog med lokale variationer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og uddyber:

”Priserne på huse har holdt niveauet fra måneden før, og det er i sig selv en fin bedrift i denne coronatid, hvor markedet er udfordret. Den prisudvikling viser, at det foreløbig ikke er gået så galt, som vi kunne have frygtet.”

Lidt større prisfald på ejerlejligheder

Prisfaldet på ejerlejligheder er lidt større. Her er salgspriserne faldet med 0,8 procent den seneste måned. Årsagen til det finder vi også i coronasituationen.

”Salget af ejerlejligheder gik godt i årets første måneder, men så kom corona. Det satte en stopper for de flotte salgstal og har nu også forhindret en forårsopblomstring i priserne. Ser vi på udviklingen på boligmarkedet under corona, er det, som vi kunne forvente. Lige nu bliver der givet langt større nedslag på ejerlejligheder end tidligere, og det betyder, at kurven over prisudviklingen bøjer ned i stedet for op,” siger Birgit Daetz.

En anden kurve der er påvirket af corona, er den, der viser udviklingen i sommerhuspriserne. På trods af corona har salget af sommerhuse ligget langt over normalen, men det store salg er ikke resulteret i stigende priser.

”De fleste af de største sommerhuskommuner har de seneste uger oplevet stigende priser, og det er vores forventning, at det også snart vil afspejle sig i det samlede billede,” siger Birgit Daetz.

Udvikling i boligpriser i april 2020:

BoligtypeGns. pris (kr. pr. kvm.)Ændring seneste månedÆndring seneste år
Villaer og rækkehuse14.350-0,1 %2,0 %
Ejerlejligheder28.432-0,8 %2,8 %
Fritidsboliger16.488-0,4 %3,1 %

(Kilde: Boligsiden)