Roligt villamarked i september

Ifoelge boligsiden.dk var der stor geografisk spredning i husprisernes udvikling i 2012 (Foto: Ingelise Juul - Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Prisudvikling   11. oktober 2015   ·   1 MIN

Der var ikke de store udsving på boligmarkedet for villaer og rækkehuse i september. Det viser nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Efter et forår med masser af gang i prisudviklingen for villaer og rækkehuse, har roen nu sænket sig over det danske villamarked. I september faldt salgsprisen med 0,2 procent, og i gennemsnit blev husene solgt for 12.292 kroner pr. kvadratmeter, hvilket dog stadig er 7,7 procent højere end i september 2014. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra september.

Prisnedslaget steg en smule med 0,2 procent fra måneden før, og septemberkøberne fik i gennemsnit et nedslag på 508 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til en kontant rabat på godt 71.000 ved køb af et hus på 140 kvadratmeter. Også udbud og salgstid holdt sig helt i ro, så alt i alt blev september en stille måned.

”Villamarkedet er generelt langt mere stabilt end markedet for ejerlejligheder, og det var den store stigning i priser og antal handler i forårsmånederne, der var udsædvanlige. Nu ser det ud til, at prisudviklingen er bremset lidt op, men altså på et niveau der ligger noget højere end sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Region Midtjylland oplevede som den eneste region en lille prisstigning på 0,6 procent på villaer og rækkehuse i september, mens det er i Region Sjælland, hvor priserne er steget mest det seneste år. I Region Sjælland lå salgsprisen i september 11,2 procent over niveauet på samme tid sidste år.

Kategorier

Prisudvikling

 

Læs mere

Her har husejere tjent en halv million kroner på to år
30. august 2019   ·   3 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

“Den uheldige generation”
16. september 2019   ·   3 MIN
Cityringen og boligpriserne
23. september 2019   ·   2 MIN
Her kan du bo i hus med en særlig historie
25. september 2019   ·   2 MIN
De negative renter skaber interesse for boligkøb
20. september 2019   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646