Små lejligheder billigere i København end i Aarhus

Lejligheder Foto Knut Nägele - kn.dk (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   13. januar 2014   ·   2 MIN

Skal man have en lille lejlighed er det billigere at købe den i Hovedstaden end i Aarhus, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk

Det er en dyr fornøjelse at købe lejlighed i København. Og med priser der er steget knap 11 procent i Region Hovedstaden over det seneste år er det kun blevet dyrere. Derfor er det måske overraskende, at det stadig er billigere at købe en lille lejlighed i København, end det er i Aarhus.

”Forskellen er ganske markant. De mindre lejligheder i Aarhus koster i omegnen af 2.500 kroner mere pr. kvadratmeter end i København. For en lejlighed på 60 kvadratmeter skal man altså betale 150.000 kroner mere i Aarhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Men det har ikke altid været sådan. I 2006 var de små lejligheder under 75 kvadratmeter noget billigere i Aarhus end i København, men i 2007 vendte billedet, og mens de små lejligheder blev billigere og billigere i København, faldt priserne ikke nær så meget i Aarhus.

Alligevel har Københavnerpriserne halet ind. I midten af 2012 var prisforskellen tæt på at ramme 5.000 kroner pr. kvadratmeter i Aarhus favør, så forskellen er altså halveret på halvandet år.

Intensiv jagt på studieboliger

Der er netop nu omkring 700 små lejligheder til salg i Københavns kommune. Det er noget mere end de knap 300 stykker, som Aarhus Kommune kan stampe op af jorden. Og presset på de små – og ikke mindst billige – lejligheder er enorm.  Med det rekordhøje optag på de videregående uddannelser i 2013, har boligjagten for mange studerende været intens, og der er intet der tyder på, at det bliver nemmere i 2014.

”De stigende priser i både Aarhus og København afspejler blandt andet en øget efterspørgsel. Det er ingen sag at finde en ledig lejlighed i Isbjerget i Aarhus eller en lejlighed til et tocicret millionbeløb i Hovedstaden, men vil man have en lille, prisrigtig bolig er det noget sværere”, siger Birgit Daetz.

Udbuddet af lejligheder – uanset størrelse – er dog steget langt mere i København i 2013 end det er i Aarhus. Der er kommet 30 procent flere ejerlejligheder til salg i Købehavn i 2013, mens der kun er kommet godt 1 procent flere lejligheder til salg i Aarhus.

Lejligheder er generelt dyrere i Købehavn

Det er påfaldende, at de små lejligheder er så meget dyrere i Aarhus end de er i København, da København ellers gennemsnitligt holder højere priser pr. kvadratmeter end Aarhus. Det kan hænge sammen med, at der stadig er en del gamle, små lejligheder i København, hvor ikke alle er blevet renoverede eller byfornyede. De små københavnerlejligheder uden eksempelvis bad er med til at trække gennemsnitsprisen ned for lejligheder under 75 kvadratmeter.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.