Køb på tvangsauktion og betal det halve

Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   10. oktober 2013   ·   2 MIN

Der er store besparelser at hente ved at købe bolig på tvangsauktions, viser ny analyse fra Boligsiden.dk. Men se dig godt for, når du handler.

Det er ikke småpenge, du sparer, hvis du købet huset på tvangsauktion. I gennemsnit kan du spare 40 procent på huse handlet på tvangsauktion sammenholdt med huse i almindelig fri handel.

”Der er rigtigt nok mange penge at spare på tvangsauktion, men man skal også huske på, at man står med hele ansvaret som køber. Der er ingen kære mor, hvis man efter købet opdager problemer med huset. Sælger frasiger sig ethvert ansvar, så den reducerede pris kan opfattes som en kompensation for den risiko man løber”, siger Birgit Daetz, kommunkikationsdirektør for Boligsiden.dk, der understreger, at man som køber bør undersøge huset endog meget grundigt, før man køber på tvangsauktion for netop af afværge de værste skader og alliere sig med en professionel rådgiver.

Men er du villig til at løbe risikoen, kan du flere steder i landet spare mere end 50 % sammenlignet med huse solgt i almindelig fri handel.

På Langeland sparer man mest

På landsplan er prisen på de boliger, der er handlet på tvangsauktion, i gennemsnit er 38 procent lavere end på huse handlet i almindelig fri handel.

Størst er prisforskellen på Langeland, hvor huse, der er handlet på tvangsauktion i gennemsnit er 64 % billigere end huse i almindelig fri handel. Også Lolland og Bornholm har store besparelser på tvangshusene, der er over 60 procent billigere end dem i almindelig fri handel.

Der er også forskel på, hvor stor sandsynligheden er for at du finder en tvangsauktion i dit område. Kommunerne Lolland, Guldborgsund, Vest- og Sydsjælland står for 10 procent af alle frie handler i Danmark, men står for 30 procent af alle tvangsauktionerne.

”Der kan være mange årsager til, at et hus kommer på tvangsauktion, men hovedsagen er, at husejeren ikke får betalt af på sine lån. Tvangsauktionen er den sidste udvej for realkreditinstitutterne og bankerne for at få deres penge tilbage”, forklarer Birgit Daetz.
I praksis betyder det, at boligerne på tvangsauktion ofte ikke er så velholdte, da der ikke har været økonomisk overskud til at skifte taget eller male vinduerne, hvilket er endnu en grund til at undersøge boligen så grundigt, som det er muligt, før et eventuelt køb.

Her sparer du mest ved at købe på tvangsauktion

Kommune og besparelse i procent ved køb på tvangsauktion sammenlignet med almindelig fri handel.

  • Langeland (64 %)
  • Lolland (61 %)
  • Bornholm (60 %)
  • Hjørring (56 %)
  • Jammerbugt (55 %)
  • Tønder (55 %)
  • Varde (54 %)
  • Guldborgsund (53 %)
  • Nyborg (53 %)

 

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk har beregnet besparelsen ved at se på huse i almindelig fri handel og huse solgt på tvangsauktion og holdt de aktuelle salgspriser op imod husets offentlige ejendomsvurdering. Den gennemsnitlige forskel for huse på tvang og i fri handle er holdt op imod hinanden og besparelsen udregnet.

 

Læs mere

Færre danske boliger ender på tvangsauktion
15. oktober 2019   ·   2 MIN

Flere køber villaer til over 7,5 millioner kroner
12. oktober 2019   ·   2 MIN

Så mange huse kan du få for den dyreste villa i din landsdel
3. oktober 2019   ·   2 MIN

Her er antallet af hushandler fordoblet på fem år
27. september 2019   ·   3 MIN

Salget af sommerhuse stiger fortsat
24. september 2019   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

“Den uheldige generation”
16. september 2019   ·   3 MIN
Cityringen og boligpriserne
23. september 2019   ·   2 MIN
Her kan du bo i hus med en særlig historie
25. september 2019   ·   2 MIN
De negative renter skaber interesse for boligkøb
20. september 2019   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646