Vesterbro giver nu københavnske bydele baghjul

Foto: Boligsiden

Unge og studerende vil bo på Vesterbro, og det presser priserne i den københavnske bydel i vejret. Det skriver EDC i dag. læs nyheden på www.boligsiden.dk.

Der er byttet rundt på pladserne i det københavnske hierarki over byens højeste kvadratmeterpriser. De unge boligkøbere og de studerende, der flytter ind i forældrekøbte lejligheder, finder nu oftest dét de søger på Vesterbro, og det afspejler sig i priserne, der stiler mod toppen af de københavnske kvadratmeterpriser.

Vesterbro overhaler Østerbro

København K ligger fortsat på en relativ tryg førsteplads med i gennemsnit 32.229 kr. pr. kvadratmeter. Men Østerbro er overhalet indenom af Vesterbro, der med kvadratmeterpriser på 29.316 kr. for 1-2 værelses ejerlejligheder indtager en klar andenplads. På Østerbro er den gennemsnitlige kvadratmeterpris 26.290 kr. for samme størrelse ejerlejligheder, mens Frederiksberg, der tidligere har ligget i top 3, er fortrængt til 4. pladsen.

Søger det trendy og spændende

– De unge søger det trendy, det spændende og det sjove og finder det på Vesterbro, hvor der er masser af atmosfære, små hyggelige caféer, spillesteder og butikker, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent i EDC.

– Vesterbro har både moderne storbyatmosfære og gamle arbejderkvarterer. Det miks afspejler sig også i bydelens befolkning, og det tiltaler de unge, som ofte kommer fra de storkøbenhavnske forstæder med en langt mere homogen befolkningssammensætning, siger hun.

Læs også: Største boligsalg i København i syv år

– Hertil kommer, at den gennemgribende forvandling, Vesterbro har været igennem, gør forældrene tilpas trygge til, at de vil købe lejlighed til deres børn dér.

Nordvest billigste bydel

Den billigste bydel at købe ejerlejlighed i er Københavns nordvestkvarter, hvor prisen pr. kvadratmeter er 17.604 kr., og en 2-værelses lejlighed således koster under 900.000 kr. Det er cirka halv pris i forhold til en lejlighed af tilsvarende størrelse i Københavns centrum – med en afstand mellem de 2 bydele på godt 5 km.

Positive dønninger fra København

Priserne har i 2012 stabiliseret sig på det københavnske ejerlejlighedsmarked, men siden markedet toppede i 2006, er priserne faldet ca. 40 pct. Kombinationen af dette prisfald og det historisk lave renteniveau på såvel fast- som variabelt forrentede lån, har igen øget interessen for forældrekøb af lejligheder.

Det københavnske boligmarked er altid interessant at følge, fordi historien viser, at markedet har en dynamisk afsmitning på udviklingen i resten af landet. De oplyste priser er således også et udtryk for svagt stigende priser på ejerlejligheder i København, der baserer sig på et godt salg i 2012 og et udbud, der nu er markant mindre af især de små lejligheder.