Ejerlejligheden koster det samme uanset om der er altan eller ej

Wesselsgade / Byen / Lejligheder (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   5. januar 2012   ·   2 MIN

På landsplan er den gennemsnitlige kvadratmeterpris den samme, uanset om ejerlejligheden har altan eller ej. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Næsten hver anden ejerlejlighed, der står til salg, har altan. Og selv om vi nok er mange, som er overbeviste om, at det er dyrere at købe lejlighed med altan, er det slet ikke tilfældet. Prisen er nemlig den samme, uanset om der er altan eller ej.
Det viser en opgørelse over de godt 9.000 ejerlejligheder, der er udbudt til salg på Danmarks mest besøgte boligportal boligsiden.dk.

”4.100 af de udbudte ejerlejligheder – svarende til knap 46 pct. af udbuddet – er udstyret med altan. Alligevel er de ikke dyrere end de øvrige ejerlejligheder, der står til salg. Snarere tværtimod; i gennemsnit er kvadratmeterprisen 200 kroner lavere, hvis der er altan”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Stor forskel på kommunerne
Ejerlejligheder med altan koster således 19.800 kroner pr. kvadratmeter. Det er den gennemsnitlige pris på landsplan, og den er 1 pct. lavere end gennemsnitsprisen for ejerlejlighederne uden altan. Imidlertid er der store forskelle fra kommune til kommune.

Læs også: Jyske hussælgere er skrappest til at få solgt til udbudsprisen

”I visse kommuner er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en ejerlejlighed med altan dog dyrere. Og nogle steder er forskellen endda meget stor. Det gælder for eksempel i jyske kommuner som Norddjurs, Skive, Aabenraa og Thisted, der i gennemsnit er mellem 40 og 60 pct. dyrere”, siger Birgit Daetz.

60 pct. dyrere i Thisted
Forskellen er størst i sidstnævnte kommune; her koster en ejerlejlighed med altan gennemsnitligt knap 14.000 kroner per kvadratmeter, mens man slipper med 8.500 kroner, hvis man kan leve uden en altan.

I en håndfuld kommuner er det derimod væsentligt meget dyrere at købe ejerlejlighed uden altan. I Hørsholm er forskellen størst, idet prisen per kvadratmeter her er på 31.500 kroner, mens det gennemsnitligt kun koster 23.600 kroner at købe en lejlighed med altan, viser tallene fra boligsiden.dk.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.