Ejerlejligheden koster det samme uanset om der er altan eller ej

Foto: Boligsiden

På landsplan er den gennemsnitlige kvadratmeterpris den samme, uanset om ejerlejligheden har altan eller ej. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Næsten hver anden ejerlejlighed, der står til salg, har altan. Og selv om vi nok er mange, som er overbeviste om, at det er dyrere at købe lejlighed med altan, er det slet ikke tilfældet. Prisen er nemlig den samme, uanset om der er altan eller ej.
Det viser en opgørelse over de godt 9.000 ejerlejligheder, der er udbudt til salg på Danmarks mest besøgte boligportal www.boligsiden.dk.

”4.100 af de udbudte ejerlejligheder – svarende til knap 46 pct. af udbuddet – er udstyret med altan. Alligevel er de ikke dyrere end de øvrige ejerlejligheder, der står til salg. Snarere tværtimod; i gennemsnit er kvadratmeterprisen 200 kroner lavere, hvis der er altan”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Stor forskel på kommunerne

Ejerlejligheder med altan koster således 19.800 kroner pr. kvadratmeter. Det er den gennemsnitlige pris på landsplan, og den er 1 pct. lavere end gennemsnitsprisen for ejerlejlighederne uden altan. Imidlertid er der store forskelle fra kommune til kommune.

”I visse kommuner er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en ejerlejlighed med altan dog dyrere. Og nogle steder er forskellen endda meget stor. Det gælder for eksempel i jyske kommuner som Norddjurs, Skive, Aabenraa og Thisted, der i gennemsnit er mellem 40 og 60 pct. dyrere”, siger Birgit Daetz.

60 pct. dyrere i Thisted

Forskellen er størst i sidstnævnte kommune; her koster en ejerlejlighed med altan gennemsnitligt knap 14.000 kroner per kvadratmeter, mens man slipper med 8.500 kroner, hvis man kan leve uden en altan.

I en håndfuld kommuner er det derimod væsentligt meget dyrere at købe ejerlejlighed uden altan. I Hørsholm er forskellen størst, idet prisen per kvadratmeter her er på 31.500 kroner, mens det gennemsnitligt kun koster 23.600 kroner at købe en lejlighed med altan, viser tallene fra www.boligsiden.dk.

Find mere om