Boligsidens Markedsindeks åbner døren til boligmarkedet

Hvis du er journalist og skal vide noget om boligmarkedet i det område, du dækker

Hver måned udgiver Boligsiden pressemeddelelser om udviklingen på boligmarkedet med udgangspunkt i statistik og data fra Boligsidens Markedsindeks.

Du kan også følge med i udviklingen her på siden, hvor statistikken fra Boligsidens Markedsindeks bliver offentliggjort. Du kan finde data for din region, landsdel eller kommune fra de seneste tre år.

Har du brug for noget andet, end det du kan finde her, er du altid velkommen til at ringe eller skriv til Er du journalist og har brug for statistik på enkelte postnumre, kan du ringe eller skrive til en af vores pressemedarbejdere, der er vant til at hjælpe journalister med at finde data til historier om boligmarkedet.

Hvis du skal købe og vil vide noget om boligmarkedet i det område, du søger bolig i

Er du på jagt efter en bolig, er der en række ting, du skal tænke over. For det kan være sin sag at overskue alle aspekter af boligmarkedet.

Her på siden kan du finde prisstatistik for det område, du skal købe bolig i. På den måde kan du for eksempel finde ud af, om den bolig, du overvejer at købe har en pris, der er høj eller lav for området.

Har du brug for råd og vejledning til dit boligkøb, guider vi dig igennem alle faser her.

Hvis du skal sælge bolig og har brug for informationer om boligmarkedet i dit område

Skal du sælge din bolig, har du måske fået tilbud fra flere forskellige ejendomsmæglere og overvejer lige nu, om du skal vælge den ene eller anden.

Noget af det der kan være afgørende for det valg er, hvilken pris ejendomsmægleren foreslår. Lige så vigtigt er det, at prisen passer til det marked, boligen skal ind på. Her på siden kan du blandt andet se, hvordan de gennemsnitlige priser har udviklet sig, der hvor din bolig ligger.

Har du brug for en huskeliste til alt det, du skal vide, når du sælger, har vi samlet det hele til dig her.

Om Boligsidens Markedsindeks

Fakta:

 • Boligsidens Markedsindeks er en opgørelse af udbuddet af boliger, den gennemsnitlige kvadratmeterpris, salgstid og prisnedslag for typisk flere end 85 procent af alle handler indberettet af ejendomsmæglerne til Boligsiden.
 • Som noget nyt fra maj 2022 indgår skuffesager i beregningerne for Boligsidens Markedsindeks.
 • Boligsidens udbudstal beregnes den sidste dag i hver måned og offentliggøres i en pressemeddelelse.
 • Boligsidens Markedsindeks bliver udgivet i starten af hver måned og viser udviklingen i regioner, landsdele og kommuner. Er der under fem indberettede handler i hver af de tre forudgående måneder i en kommune, bliver den statistiske usikkerhed for stor, og den kommune bliver udeladt af statistikken.

Sådan beregnes Boligsidens Markedsindeks

 • Værdierne i Boligsidens Markedsindeks beregnes først som et simpelt gennemsnit pr. måned af handlerne for hver kommune. Der medtages kun boliger med:

  – kvadratmeterpris mellem 1.000 og 200.000 kroner, salgspris mellem 100.000 og 25.000.000 kroner.
  – areal mellem 25 kvadratmeter og 750 kvadratmeter.
  – nedslag på mellem – og + 50 procent.

  For kommuner uden handler indgår den seneste måned med handler i beregningerne. Er der ingen tidligere værdier, udelades kommunen af beregningerne.
 • Herefter beregnes værdierne for landsdele, regioner og hele landet som et gennemsnit af kommunerne vægtet efter boligbestanden. I boligbestanden medtages kun private boliger ejet af privatpersoner eller interessentskaber.
 • Endelig udregnes et tre måneders glidende gennemsnit.
 • Kvadratmeterpriserne og prisnedslaget pr. kvadratmeter beregnes med Finanstilsynets vægtede etageareal for de boliger, hvor det er muligt. Hvis det ikke er muligt beregnes værdierne med boligarealet, som det er oplyst på Boligsiden.
 • Nedslag (kr. pr. kvm.) beregnes som forskellen mellem den sidst udbudte pris og salgsprisen.

Spørgsmål og svar om Boligsidens Markedsindeks

Hvor stammer salgspriserne fra?

Så snart en bolig er handlet, og den bliver fjernet fra Boligsiden, indberetter ejendomsmægleren salgsprisen direkte til Boligsiden. Det betyder, at Boligsidens Markedsindeks altid kan vise de nyeste tal og hver måned kan komme med en aktuel og præcis udlægning af udviklingen på boligmarkedet.

Hvordan kan I have data om boligmarkedet før alle andre?

Boligsiden modtager salgspriser direkte fra ejendomsmæglerne, som sender dem til Boligsiden, når en bolighandel er afsluttet.

Hvordan passer data med tallene fra Finans Danmark og Danmarks Statistik?

Vi holder løbende vores data op mod tallene fra Finans Danmark og Danmarks Statistik. Vores test viser, at der er korrelation mellem vores tal og tallene fra både Finans Danmark og Danmarks Statistik.

Hvorfor oplyser I ikke salgspriser på postnumre?

Vi ønsker at give et retvisende billede af udviklingen på boligmarkedet, så både køber og sælger bliver bedst muligt klædt på til en bolighandel. Derfor viser vi tal for de fem regioner, Danmarks 11 landsdele og landets 98 kommuner. Vi går i udgangspunktet ikke længere ned for at sikre en høj standard i vores datakvalitet, og fordi der i mange postnumre ikke er de påkrævede fem handler, der er afgørende for, at det giver mening at lave statistik på.

Er du journalist og har brug for statistik på enkelte postnumre, kan du ringe eller skrive til en af vores pressemedarbejdere, og så tager vi en dialog om, hvad der kan lade sig gøre.

Hvor ofte udkommer Boligsidens Markedsindeks med opdaterede tal for boligmarkedet?

Statistikken udkommer i starten af hver måned.