Valentinsdag: Kærligheden blomstrer på boligmarkedet

VALENTINSDAG. Danmark vrimler med kærlige adresser, og tal fra sidste år viser, at der i 2015 var næsten 70.000 danske mænd og kvinder, der gik fra at bo alene til at flytte sammen med en anden.

Et kys i Kisserup eller kærlighed ved første blik i Amorparken. Amorinerne flyver frit, også selvom der ikke er meget varme i luften på denne tid af året. Og uanset om du i dag fejrer ”de elskendes helligdag”, bedre kendt som Valentinsdag, eller ej, er det svært ikke at heppe på kærligheden.

Hvor der er hjerterum, er der som bekendt også husrum, og netop sammensmeltningen af du og jeg, som bliver til vores, er til at spotte, når man kigger nærmere på, hvordan vi organiserer os på hjemmefronten.

En opgørelse fra sidste år viser, at der i 2015 var knap 70.000 mennesker, der sagde adjø til singleboligen og goddag til fællesskab på hjemmeadressen. Det viser tal fra Kraks Fond Byforskning.

Folk flyttede både på kærlighedens, venskabets og det praktiske elements vegne, idet tallet dækker over alt fra studiekammerater og nyforelskede par. Således var der 8.678 ægtefolk, der flyttede sammen, og 61.129 personer, enten uden papir på kærligheden eller romantiske bånd, der slog pjalterne sammen.

En kærlig opvask

Tallene viser, at fordelingen mellem mænd og kvinder er cirka den samme med 34.784 mænd og 35.023 kvinder.

”Det er dejligt, når folk rykker sammen og skaber et hjem i fællesskab, og på en dag som i dag er det skønt at huske på, at et hjem kan se ud på mange forskellige måder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Med den udvikling, der har været på boligmarkedet hen over de seneste år, og de priser, vi ser i dag, er der også et praktisk element i at forene to økonomier under samme tag. Det er dyrt at bo alene, særligt i de større byer, så det kan være økonomisk fordelagtigt for to venner at flytte sammen. Og ud over udgifterne, så er der også en at dele både hyggestunder og opvasken med.”

Scor en billig villa

Der er over 110.000 forskellige vejnavne i Danmark, og er du heldig, ender du på en af de mere kærlige adresser. Kærlighedsstien er et flittigt brugt vejnavn, der blandt andet huser folk i Aabenraa, Aarhus og Dragør. Og er du hungrende efter en adresse med den ultimative kærlighedskarma, kan du byde på et hus på Paradisvænget 12 i Hillerød eller Husbondvej 46 i Tange ved Bjerringbro.

Er du mere til frækt fællesskab end pardans på lyserøde skyer, kan du vente på, at der kommer noget til salg på Bollegade i Dronninglund. Eller Bolleskovvej i samme by, selvom det lyder som en lidt køligere fornøjelse. Er du på akut boligjagt, kan du både score en billig villa i Lem eller se, om der er et match mellem dig og en bolig på Knepholtvej i Vadum.