Flere vil bygge selv: Salget af sommerhusgrunde er tæt på fordoblet

sommerhus

Foto: Boligsiden.

De seneste tre måneder er der solgt godt 360 fritidsgrunde – en stigning på 93 procent i forhold til samme periode sidste år. Det vidner om, at flere danskere vil bygge deres egne sommerhuse.

De seneste måneder er salget af fritidsgrunde til sommerhusbebyggelse steget markant. En ny opgørelse viser således, at der i maj, juni og juli har været så massivt et salg, at det ikke er set magen til i de 10 år, Boligsiden har ført statistik på salget.

Samlet er der solgt 363 sommerhusgrunde i de tre måneder. Det er en stigning på 93 procent i forhold til de samme måneder sidste år.

”I de seneste måneder er der solgt sommerhuse i Danmark som aldrig før, og det har fået udbuddet til at falde til et historisk lavt niveau. Valgfriheden er altså indskrænket en del for sommerhuskøberne, så der bliver tænkt i alternativer, og der er muligheden for at bygge selv tiltalende for et stigende antal købere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Store stigninger i hele landet

Den store stigning i salget af sommerhusgrunde er en national tendens, som har bredt sig til alle landets fem regioner. Region Sjælland har oplevet den største stigning, når vi måler på antallet af handler. Her er salget steget fra 63 i maj, juni og juli 2019 til 140 i samme periode i 2020.

”Region Sjælland dækker over et stort område, og rummer landets største sommerhuskommune Odsherred, hvor vi ser en markant stigning i lysten til at bygge sommerhuse selv. Det samme kan vi sige om Guldborgsund og Lolland i den anden ende af regionen, hvor priserne på grundene er forholdsvis lave, og hvor køberne derfor kan allokere flere af deres penge til selve huset,” påpeger Birgit Daetz og understreger:

”Der er to ting, der kan sætte en stopper for byg selv-tendensen. Den ene er, at udbuddet af sommerhuse stiger igen, og at flere derfor køber ”brugte” sommerhuse i stedet. Den anden er, at der allerede er rigtig mange sommerhuse langs Danmarks kyster, og at det derfor bliver sværere at finde grunde til at bygge sommerhuse på.”

Se aktuelle fritidsgrunde til salg på Boligsiden her.

Salget af fritidsgrunde:

OmrådeSolgte i maj, juni, juli 2019Solgte i maj, juni, juli 2020Ændring
Hele landet18836393%
Region Hovedstaden335155%
Region Midtjylland487556%
Region Nordjylland3064113%
Region Sjælland63140122%
Region Syddanmark1433136%

(Tabellen viser antallet af solgte fritidsgrunde i månederne maj, juni og juli i 2019 og 2020. Kilde: Boligsiden).

Find mere om