Boligsidens Markedsindeks: Sælgerne giver mindre nedslag i huspriserne

Der bliver mindre og mindre at forhandle om, når villahandlerne skal på plads. Nedslaget lå i september på 611 kroner pr. kvadratmeter. Det er det laveste siden juni 2011, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for september.

Husejerne vil gerne forhandle om prisen, når bolighandlen skal på plads, men de er blevet sværere at forhandle med. I september faldt nedslaget med 0,4 procent og endte på 611 kroner pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til en kontant rabat på 85.500 kroner for et hus på 140 kvadratmeter. Det er det laveste niveau siden juni 2011, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks for september.

”Hver femte villa blev i tredje kvartal af 2014 solgt til prisen eller over, og samtidig blev nedslaget mindre på de boliger, som blev solgt under udbudsprisen. Når nedslaget er faldet så meget, så er det i høj grad et tegn på, at sælgerne sammen med mæglerne er blevet bedre til at sætte den rigtige pris,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Men med salgspriser, der ligger en smule over sidste måneds niveau, er der heller ikke lagt op til større nedslag de kommende måneder,” siger Birgit Daetz.

Huspriserne er steget i 57 kommuner

I september måned steg salgsprisen på en villa eller et rækkehus med 0,2 procent, og sammenlignet med september 2013 ligger salgspriserne nu 2,1 procent højere. I dag sælges en villa for 11.456 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. Det svarer til en salgspris på 1,6 millioner kroner for et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter. Priserne er steget mest i Region Nordjylland med 1,6 procent siden måneden før, mens både Region Midtjylland og Sjælland har oplevet et fald på 0,9 procent.

”Sammenlignet med september sidste år er salgspriserne på villaer og rækkehuse steget i 57 af landets 98 kommuner, og det er ganske positivt at se, at det også er kommuner som Lolland, Gribskov og Odsherred, der har haft store procentvise stigninger det seneste år,” siger Birgit Daetz.

Lejlighedspriserne stiger igen

Efter en overraskende opbremsning i lejlighedsprisernes udvikling i august, begyndte priserne igen at stige i september. På landsplan steg salgsprisen for lejlighederne med 0,8 procent. Region Hovedstaden placerede sig præcis på gennemsnittet med 0,8 procent stigning. Region Syddanmark oplevede som den eneste region et fald, nemlig på 2,3 procent i september. Læs mere om boligmarkedets udvikling på Boligsiden.dk.

Se hele Boligsidens Markedsindeks her.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for september 2014

Månedlig ændring viser forskellen mellem august 2014 og september 2014. Årsændring viser forskellen mellem september 2013 og september 2014.

Fakta:

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.