Boligsidens Markedsindeks: Højeste sommerhuspriser i fire år

sommerhus

Foto: Boligsiden

Salgsprisen på sommerhuse stiger fortsat støt, og i juni lå den 1 procent højere end måneden før og 4,1 procent højere end samme måned sidste år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni.

Juni gav sommerhusejerne lidt velfortjent medvind. Salgsprisen på et sommerhus steg med 1 procent fra maj til juni og ligger nu på 14.252 kroner pr. kvadratmeter. Det er 4,1 procent højere end på samme tid sidste år, og salgsprisen for et sommerhus er på landsplan den højeste siden august 2011.

”Salgsprisen på et sommerhus er steget meget det seneste år, men vi skal ikke længere tilbage end til første halvår af 2011, hvor salgsprisen i gennemsnit lå på lige knap 15.000 kroner pr. kvadratmeter. Så der er ikke tale om et historisk højt prisniveau nu, men priserne er på vej tilbage, efter at de dykkede i årene 2012-14”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

61 procent af de sommerhuse, der har været til salg i første halvår af 2015, er blevet solgt. Det er langt flere end sidste år, hvor salgsprocenten lå på 52 i samme periode.

”De lave renter har betydet, at mange både har haft lyst og råd til at købe sommerhus igen. Noget af stigningen skyldes, at udbuddet er lavere i år end sidste år, men det er stadig en markant stigning i salgsprocenten i første halvår, der er den højeste siden 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle”, siger Birgit Daetz.

Udbuddet af sommerhuse steg med 1,7 procent i juni, men ligger 2,8 procent under sidste års niveau. Salgstiden faldt med 5,3 procent og endte på 295 dage, og også nedslaget faldt med 0,9 procent og endte på 979 kroner pr. kvadratmeter.

Salgspriserne fortsætter op på villaer og ejerlejligheder

Også i juni fortsatte salgspriserne opad på både villaer og ejerlejligheder, men stigningen er bremset lidt op. Salgsprisen steg med 0,6 procent, mens salgsprisen på ejerlejligheder steg med 0,9 procent den seneste måned. Salgstiden fortsætter nedad for alle boligtyper.

Større rabat på ejerlejligheder

Nedslaget faldt med 1,7 procent for villaer i juni, men steg måske lidt overraskende med 2,5 procent for ejerlejligheder. I Region Hovedstaden var nedslaget 6,2 procent større i juni sammenlignet med maj. På landsplan blev der i juni givet nedslag på 364 kroner pr. kvadratmeter for ejerlejligheder, og 339 kroner pr. kvadratmeter i Region Hovedstaden.

Se hele markedsindekset her, hvor tallene for juni kan ses fra kl. 9, og læs mere på Boligsiden.dk

Fakta:

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås.

Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.