Vil du tættere på familien? Her kan I bo flere generationer sammen

Stadig flere danskere vælger at leve flere generationer under samme tag. Boligsiden har derfor fundet aktuelt udbudte huse, hvor der er plads til at bo flere familier sammen. Se boligerne her.

Imens nogle løber skrigende væk ved tanken om at skulle bo sammen med sine forældre eller svigerforældre, er der et stadigt stigende antal danskere, der finder familiefællesskabet attraktivt.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af husstande, hvor der bor mere end én familie, steget en del igennem de seneste år. I 2008 var der ifølge statistikbanken 160.000 husstande med mere end én familie, og i 2018 var det antal vokset til 231.000 husstande. De nye tal fra 2019 vidner samtidig om yderligere stigning i antallet.

En afstemning blandt Boligsidens brugere viste sidste år også, at hver tredje af de deltagende brugere godt kunne finde på at købe en bolig sammen med familie eller venner. Og der kan da også være flere fordele ved at slå familiepjalterne sammen.

Familiefordele

”Er man villig til at rykke lidt uden for de store byer, kan man få forholdsvis meget plads for pengene, og når man samtidig er flere til at betale lån, renter, udbetaling og de faste udgifter, begynder det pludselig at se fornuftigt ud rent økonomisk,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Udover luft i økonomien er der ikke mindst en fordel i det at være flere. Man er tæt på sin familie, og der er altid nogen, der kan hjælpe med madlavning, indkøb og børnepasning. Og så er der som regel altid en at drikke en kop kaffe med, hvis man har brug for en sludder.”

Lav klare aftaler

Har man mod på at dele hjem med sin familie, kan det dog være en god ide at få lavet klare aftaler for såvel de finansielle aspekter såvel som for livet i boligen.

”Det er altid en god ide at få skrevet ned, hvilke regler der gælder. Hvordan skal økonomien splittes op, og hvad er tilladt i det daglige. Ligesom man selvfølgelig er nødt til at overveje på forhånd, hvad man stiller op, hvis den ene part ønsker at flytte igen. Det kan man få gjort i et såkaldt samejedokument hos en advokat,” siger Birgit Daetz.

Bortset fra de ekstra overvejelser er det ikke mere vanskeligt at købe bolig sammen med sin familie, end når man køber en bolig alene eller sammen med sin partner.

Har du lyst til at bo sammen med din familie?

Her kan du se alle de aktuelt udbudte boliger, hvor der er plads til store familier eller flere familier under samme tag. Du kan også få et smugkig ind i fem af dem lige her:

Find mere om