Vi vælger sommerhus i påsken – og køber det til sommer

Foto: Boligsiden

Forårets søgning efter fritidshuse på www.boligsiden.dk topper 2. påskedag, men danskerne venter med at skrive under på handlen til juni måned, hvor der traditionelt set handles flest fritidshuse.

Når den sidste sne er væk, og træer og buske står i knop, er foråret for alvor over os. Og med forårets komme er det også sæson for at kigge på fritidshuse. Jo nærmere vi kommer påske, desto mere stiger interessen for at søge efter fritidshus. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Boligsiden.dk har undersøgt antallet af brugernes søgninger efter fritidshuse omkring påsken de sidste fire år. Tallene viser helt tydeligt, at antallet af søgninger på www.boligsiden.dk stiger markant i påskeugen.

Dobbelt så stor interesse i år

”Interessen kulminerer 2. påskedag, hvor vi har lagt familiebesøg, husreparationer og hobbysysler bag os. De seneste fire år viser vores opgørelse, at der er klart flest søgninger efter fritidshuse den sidste helligdag i påsken”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Hvor søgningerne efter fritidshuse på www.boligsiden.dk i påsken i årene 2008 til 2010 lå markant højere end ugen inden forårets store højtid, har mønstret været anderledes i år. Hele april måned har interessen nemlig været stor.

”I fjor registrerede vi 52 pct. flere unikke søgninger efter fritidshuse, når man sammenligner med ugen op til påske. Men i år har der været mange søgninger igennem hele april, så antallet af unikke søgninger var i år kun 5 pct. højere end ugen forinden. Den gode nyhed er, at der har været over dobbelt så mange unikke søgninger efter fritidshuse i dette års påskeferie sammenlignet med i fjor”, fortæller Birgit Daetz og fortsætter:

”Det er jo nærmest utroligt, når man tænker på, hvor fantastisk et påskevejr, vi har haft; man skulle jo tro, at danskerne ikke var til at drive ind bag en computer, når solen skinner fra en skyfri himmel, og det er over 20 grader en hel uge i træk.”

Der har altså været stor og voldsomt stigende interesse for at søge fritidsbolig i en historisk varm påskeferie. Derimod er det lidt en skrøne, at påsken er højtid for handler med fritidshuse. Det er nemlig først et par måneder eller tre senere, at antallet af handler med fritidshuse topper.

Salg topper i juni

”Vores opgørelse viser også, at selve salget af fritidshuse topper i den første del af sommeren. Set over de seneste 13 år er antallet af handler med fritidshuse nemlig højest i juni hele ni af årene”, fastslår Birgit Daetz.

Noget tyder altså på, at det er nu og i den kommende tid, vi for alvor gør vores research og finder frem til det helt rigtige fritidshus. Derefter er vi klar til at skrive under på købsaftalen i begyndelsen af sommeren, så huset kan blive taget i brug, mens solen stadig står højest på den danske sommerhimmel.

Find mere om