Vestjyderne skruer op for optimismen

Foto: Boligsiden

De vestjyske sommerhuse har overhalet de østjyske på udbudspriser pr. kvadratmeter. Boligsiden.dk har set på optimismen i Øst- og Vestjylland.

Vestjyderne har taget optimismehatten på og har genfundet troen på boligmarkedet. En underfundig lille graf viser nemlig, at vestjyderne har overhalet østjyderne, når det kommer til udbudsprisen pr. kvadratmeter. Og hvad betyder det så?

”På mange andre parametre, kører Øst- og Vestjyske sommerhuse parløb og udvikler sig i samme retning. Men lige når det kommer til den gennemsnitlige udbudspris pr. kvadratmeter, har vestjyderne overhalet østjyderne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Hun fortsætter:

”Udbudsprisen er den pris, som en bolig sættes til salg til – ikke den pris, den nødvendigvis bliver solgt til. Så stigende udbudspriser er primært vidne om stigende optimisme hos sælgerne. Her er det markant at se, at vestjyderne nu har overhalet østjyderne på optimismebarometret”.

Vinder på målfoto

De vestjyske sommerhuse er gået fra at have udbudspriser, der ligger 1.000 kr. under de østjyske sommerhuse pr. kvadratmeter til at ligge lige en tand over. Det er måske kun et mulehår, der adskiller dem nu, men nok til at vestjyderne indtager førstepladsen.

Der er ikke helt så meget dramatik omkring den samlede udbudspris. Her ligger de vestjyske sommerhuse nemlig et pænt stykke over de østjyske. Det skyldes primært, at sommerhusene på vestkysten er større end dem på østkysten.

Læs også: Boligsidens Markedsindeks: Prisstigninger på sommerhuse i marts

Find mere om