Udbuddet af nybyggede ejerlejligheder falder

Der er færre projektsalgslejligheder til salg nu end for et år siden. Faldet sker i en periode, hvor antallet af ejerlejligheder på markedet ellers er steget.

De seneste måneder er udbuddet af projektsalgslejligheder faldet til et niveau, der ikke er set lavere siden begyndelsen af 2016. Nye udbudstal fra Boligsiden.dk viser, at der ved udgangen af maj var 1.340 projektsalgslejligheder til salg. Det er 11 procent færre end på samme tidspunkt sidste år.

”Især i Aarhus er udbuddet af de nybyggede ejerlejligheder faldet. Det skyldes bl.a., at boligerne på den gamle Ceres-grund og på havnen nu er solgt. I København er der også solgt mange nye lejligheder de seneste år, så faldet kan også have rod i, at det bliver sværere at finde attraktive grunde til nye projektsalgslejligheder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Faldet sker i en periode, hvor antallet af ejerlejligheder til salg ellers er steget betragteligt.

”Projektsalgslejlighederne udgør under en femtedel af det samlede marked, så udviklingen i udbudte projekter ændrer ikke det store. Generelt er der langt flere, der prøver at sælge deres ejerlejlighed nu, og det har øget udbuddet og kampen om køberne. Derfor kan det også være, at sælgerne af de helt nye lejligheder må justere prisen for at konkurrere med resten af markedet,” siger Birgit Daetz.

Der er flest projektsalgslejligheder til salg i København, mens Aarhus er blevet overhalet som nummer to på listen af Aalborg.

Find mere om