Top 5: Her er de dyreste sommerhuse ved vandet

Foto: Boligsiden

De mest luksuriøse strandhuse, der er til salg, koster et tocifret millionbeløb, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Til gengæld er stranden maksimalt 100 meter væk, og de store eksklusive sommerboliger indeholder alt, du drømmer om.

De smukke strandhuse, der ligger ud til Nordsjællands kyst, bliver ikke solgt til foræringspriser. Men har du midlerne, kan du få nogle helt unikke sommerhuse med en formidabel beliggenhed.

”Det kan diskuteres, om Nordsjællands kyst er den ypperste kyst, vi har, men det er i hvert fald den dyreste. De fem dyreste strandsommerhuse ligger alle i Nordsjælland, og selv hvis vi tager top 10, er der kun et enkelt sommerhus nær Aarhus, der sniger sig ind på den nordsjællandske liste”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

De dyreste strandhuse har lyse, luftige rum, hvor havudsigten naturligvis spiller en afgørende rolle. Udbudsprisen for de fem dyreste har et gennemsnit på 16 millioner kroner, og det er ikke alene placeringen tæt på kysten, der trækker prisen op.

”I gennemsnit bliver et sommerhus, der ligger under 100 meter fra kysten, udbudt for 29.000 kroner pr. kvadratmeter. Det giver en udbudspris på 5,2 millioner kroner for et sommerhus på 176 kvadratmeter; det er så stort, som de dyreste strandsommerhuse er i gennemsnit. Der skal altså lægges 10 millioner oveni – selv for et gennemsnitligt sommerhus helt nede ved vandet – før vi kommer i den prisklasse, vi ser her. Det er især kommunen, som huset ligger i, og ikke mindst de luksuriøse materialevalg, der trækker prisen op”, siger Birgit Daetz.

Top 5: Dyreste sommerhuse under 100 meter fra kysten

  1. Hyllingebjergvej 66, 3360 Liseleje

Her får du et flot, elegant og moderne sommerhus direkte til vandet. Den store træterrasse ud mod kysten giver dig den perfekte udsigt fra liggestolen, hvor du kan nyde bølgeskvulp, mens du får sol på næsen. Udbudspris: 13.800.000 kr.

  1. Nordre Strandvej 78 A, 3000 Helsingør 

Dette arkitekttegnede sommerhus med private strandgrund kan blive dit for knap 14 millioner kroner. Her er 228 flotte kvadratmeter og naturligvis havudsigt for alle pengene. Udbudspris: 13.850.000 kr.

  1. Grøndahlsvej 11, 3120 

Nybygget luksus med kæmpe panoramavinduer ud mod vandet. Nyd sommeren på den store træterrasse, hvor du kan se ud over stranden og havet lidt fra oven. Huset ligger højt i forhold til stranden, så du ugeneret kan slænge dig i liggestolen, mens du drikker et glas bobler og læser din sommerroman. Udbudspris: 13.900.000 kr.

  1. Rudolf Tegners Vej 10A, 3100 Hornbæk 

Køb din egen bid af historien med det sommerhus, som billedugger Rudolph Tegner opførte i sin tid. Du er naturligvis placeret direkte ud til havet og får 139 kvadratmeter, der bl.a. indeholder Rudolph Tegners tidligere atalier. Udbudspris: 15.000.000 kr.

  1. Kystvej 56, 3100 Hornbæk 

Du kan købe dette familieejede hus på 247 kystnære kvadratmeter, der har både skoven og havet som nabo.  Nyd freden og roen i dette perfekt beliggende sommerhus på Nordsjællands kyst. Udbudspris: 23.500.000 kr.

Find mere om