Top 5: Dyreste sommerhusgrunde

Foto: Boligsiden

Boligsiden.dk har fundet de fem dyreste sommerhusgrunde, der tilgodeser den kræsne køber. Her kan du bygge dit helt eget sommerhus, der matcher dine behov. Priserne starter ved 2,8 millioner kroner.

Er du på udkig efter et sommerhus, har du gode chancer for at finde det helt rigtige. I maj steg udbuddet af sommerhuse med 4,7 procent, og udbuddet lå i maj 3,8 procent over, hvad det gjorde i maj 2013. Sommerhusejerne står i kø for at sælge, og selv den kræsne køber har gode betingelser for at finde det rigtige hus blandt de ca. 13.600 sommerhuse, der er til salg.

Alligevel kan det perfekte hus lade vente på sig, og har du særlige ønsker, kan det være en bedre ide at bygge selv. Netop nu er der ca. 1.300 fritidsgrunde til salg med priser fra 70.000 kroner og opefter. I toppen af listen ligger naturskønne grunde tæt på fjord, hav og strand, hvor du kan bygge dit sommereksil.

”Har man som sommerhuskøber svært ved at kombinere den ønskede beliggenhed med de sommerhuse, der er til salg, kan man overveje at købe en grund og bygge selv. Så får man samtidig alle fordelene ved nybyggeri, hvor man slipper for vedligehold de næste mange år, og hvor man kan optimere energiforbruget med energirigtige vinduer m.v.”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

De dyreste sommerhusgrunde

5. Kragestien 6, 9850 Hirtshals

Blot 200 meter fra Tornby strand, der byder sig til med rent badevand og bred sandstrand, ligger denne skønne klitgrund, hvor du kan få den smukkeste havudsigt fra dit nybyggede sommerhus. Grunden er på godt 3.000 kvadratmeter. Udbudspris: 2.795.000 kr.

4. Jersie Solvænge 21, 2680 Solrød Strand

Vil du have sommerhus tæt på København og kunne tage S-toget ind til byen, har du muligheden for at bygge et 200 kvadratmeter drømmehus på grunden her, der ligger i anden række fra vandet. Her får du det hele i form af strand, vand, indkøbsmuligheder, busser, svømmehal m.v. Udbudspris: 2.976.000 kr.

3. Kandestederne, 9990 Skagen

Den tredjedyreste fritidsgrund, der er til salg netop nu, kan reelt ikke bruges som byggegrund. De 68 hektar er fredet landbrugsjord, som kan bruges til fårehold, kvæg eller til jagt. Et helt unikt stykke natur ved Råbjerg Mile og Vesterhavet. Udbudspris: 3.200.000 kr.

2. Østpassagen 2, 8300 Odder

Stor grund på over 11.000 kvadratmeter i første række til Rude Strand, der hører til blandt de bedste og mest børnevenlige på Jyllands østkyst. Fra grunden er der ca. 1,5 kilometer til indkøb, is-hus og minigolfbane. Udbudspris: 4.200.000 kr.

1. Rævestien 6, 9500 Hobro

På nordsiden af Mariager Fjord kan du få en gigantisk grund på knap 22.000 kvadratmeter. Her er der tilladelse til at bygge et 250 kvadratmeter stort sommerhus, som du må placere på grundens højeste punkt. Herfra kan du få en særdeles god udsigt ud over fjorden, som du også har direkte adgang til fra grunden. Udbudspris: 4.995.000 kr.