Top 5: Danmarks største andelsboliger

Foto: Boligsiden

Danmarks største andelsboliger er et udpræget Københavner-fænomen. Her står de store andelslejligheder til gengæld i kø og gør sig til for en pengestærk køber. Boligsiden.dk har fundet de fem største andelsboliger, der er udbudt netop nu.

Skal der være plads til en velvoksen børneflok eller værelser nok til at realisere et væld af hobbyer, kan du ikke nøjes med en bolig på meget mindre end 2-300 kvadratmeter. Vil du samtidig bo i byen, er det næsten umuligt at finde et velvoksent parcelhus i den størrelse. Til gengæld kan du kaste dig over de største andelsboliger, der snildt kan opfylde dit behov for kvadratmeter.

De største andelsboliger, der er udbudt til salg, er gigantiske boliger, der er langt større end et gennemsnitligt parcelhus. Den største udbudte andelsbolig er over dobbelt så stor som et almindeligt parcelhus, og du får den til en pris, som du aldrig nogensinde ville kunne købe et hus for i København.

”I København Kommune lå den gennemsnitlige salgspris for en villa på 29.676 kroner pr. kvadratmeter i marts måned. Havde den største andelslejlighed på listen her været en villa, ville den have kostet 9,4 millioner”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 5: Største andelsboliger til salg

Gimles Alle 3 A, st., 2300 København S

Supercentralt på Amager ligger denne kæmpelejlighed, der p.t. er den største andelslejlighed, der er udbudt til salg. Her er store, smukke og ikke mindst lyse rum med højt til loftet. Især den store stue, der binder lejligheden sammen, er noget for sig og understreger virkelig lejlighedens rummelighed. Boligareal: 315 kvadratmeter. Udbudspris: 3.395.000 kr.

Nørre Farimagsgade 1, 2. th, 1364 København K

Gigantisk herskabslejlighed lige over for Ørstedsparken og i kort gåafstand fra søerne. Der er stuk og rosetter for alle pengene i denne imponerende hjørnelejlighed, der er blevet gennemgribende moderniseret i 2006. Boligareal: 270 kvadratmeter. Udbudspris: 3.438.945 kr.

Rahbeks Allé 11, 2. th, 1749 København V

Er du på jagt efter en helt speciel bolig, finder du en fremragende kandidat her. De 223 kvadratmeter er fordelt på ni runde rum, der ligger i en cirkel med små ”mellemrum” ind i mellem. Her er brugt de bedste materialer og gennemtænkte løsninger for at få det bedste ud af den helt særlige planløsning. Boligareal: 223 kvadratmeter. Udbudspris: 4.495.000 kr.

Gothersgade 30, 1., 1123 København K

Vil du bo tæt på Kongens Have og Kongens Nytorv er en bolig på Gothersgade noget for dig. Dette smukke eksemplar blander det traditionelle med det moderne. Her er synlige loftsbjælker, flotte plankegulve og fyldningsdøre, mens der samtidig er et moderne stålkøkken og en stram, hvid stil, der får lejligheden til at fremstå florlet og lys. Boligareal: 221 kvadratmeter. Udbudspris: 3.946.002 kr.

Vester Voldgade 94, 2. th., 1552 København V

191 kvadratmeter, der deltvist er indrettet i New Yorker-stil med rå vægge, blandt andet i det store køkken-alrum. Her bliver der med garanti ingen kø ved badeværelset om morgenen, for der er intet mindre end to badeværelser og et gæstetoilet. Boligareal: 191 kvadratmeter. Udbudspris: 3.595.000 kr.

Find mere om