Top 5: Danmarks dyreste villalejligheder

Foto: Boligsiden.

Køb en villalejlighed, og få mest luksus for pengene. Danmarks dyreste villalejligheder ligger i over 100 år gamle, smukke palæer, men prisen er langt lavere end sammenlignelige villaer. Har du millioner på kontoen, kan du gøre en god handel.

Hvordan kan du komme til at bo i et palæ, uden at købe et? Det er enkelt nok. Flere af de danske palæer er opdelt i to villalejligheder, og køber du en villalejlighed i stedet for hele ejendommen, får du mange kvadratmeter for pengene.

”Kvadratmeterpriserne for selv de dyreste og mest luksuriøse villalejligheder er lavere end for luksusvillaer i samme område. Du afgiver naturligvis noget selvbestemmelse, når du deler bygning med en anden, men samtidig får du rigtig mange kvadratmeter for pengene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Den højeste kvadratmeterpris i top fem over de dyrest udbudte villalejligheder ligger på godt 46.000 kroner. Det lyder af meget, men andre palæer, der sælges som villaer i Hellerup, har udbudspriser på over 100.000 kroner pr. kvadratmeter.

Danmarks fem dyreste villalejligheder

  1. Asgårdsvej 7B, st., 1811 Frederiksberg C

Charmerende villalejlighed med brede Dinesen plankegulve, snedkerkøkken og andre lækre løsninger til den kræsne køber. Boligen er listens mindste, men rummer alligevel 244 kvadratmeter.

2. Hambros Alle 28, st., 2900 Hellerup

I denne villalejlighed får du stueetagen og første sal af den imponerende ejendom, der ligger som tredje hus fra vandet i Hellerup. Her får du en lækker bolig på 248 kvadratmeter med en superb beliggenhed. Udbudspris: 11.495.000 kr.

3. Rungsted Strandvej 71 A, st., 2960 Rungsted Kyst

Vil du bo i et palæ, har du chancen for at erhverve dig godt halvdelen af Hannelund, dvs. 300 kvadratmeter, på Rungsted Strandvej. Palæet ligger på en stikvej, der har samme adresse som den store Strandvej, men som altså ligger tilbagetrukket fra trafikken. Udbudspris: 11.900.000 kr.

4. Kastanievej 13, 1., 1876 Frederiksberg C 

Her får du mulighed for at bo midt i byen på 277 kvadratmeter. Villaen ligger på en af de stille villaveje på Frederiksberg, hvor du alligevel er tæt på søerne og på Gammel Kongevej. Villalejligheden er i to plan med stuk, sildebensparket og andre fine detaljer. Udbudspris: 12.350.000 kr.

  1. Margrethevej 24, 1., 2900 Hellerup

Danmarks dyrest udbudte villalejlighed er på 326 herskabelige kvadratmeter i Hellerup i en spændende planløsning, der er centreret omkring den imponerende ottekantede hall. Du får første og anden sal, terrasse og altan og selvfølgelig brugsret til egen have. Udbudspris: 12.900.000 kr.

Find mere om