Studieboligmangel i tal: 17 studerende pr. lejlighed i Aarhus

Foto: Boligsiden

Presset på studieboligerne er enormt. Efter studieoptaget i år er der 17 nye studerende for hver ledige andels- og ejerlejlighed i Aarhus. I København er der 7 nye studerende for hver ledige lejlighed, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Efter årets studieoptag bliver Aarhus hjemby for godt 12.000 nye studerende, og det betyder, at der bliver kamp om de 719 andels- og ejerlejligheder, der er til salg netop nu. Studieoptaget betyder nemlig, at der er hele 17 nye studerende pr. ledige lejlighed i Aarhus. I København er der med et optag på godt 15.000 nye studerende kun 7 studerende pr. andels- eller ejerlejlighed, der er til salg netop nu.

Reelt er der dog langt flere studerende pr. lejlighed. Mange af lejlighederne, der er til salg, er dyre luksuslejligheder, der er udbudt til millionbeløb. Ser man udelukkende på et- og toværelses lejligheder, er der 34 nye studerende pr. lejlighed til salg i Aarhus og 20 nye studerende pr. ledige lejlighed i København.

”Det er en grum statistik, når man som studerende skal finde sit nye hjem. Heldigvis er der alternativer som kollegieværelser, lejeboliger og andelsboliger, der sælges privat, og som derfor ikke er med i vores statistik. Men skal man ind på ejerboligmarkedet, eller ønsker man en andelsbolig, skal man stå tidligt op for at være med”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

6,3 studerende pr. værelse

Ganger man antallet af lejligheder til salg op med det antal værelser, de rummer, er der i Aarhus 6,3 nye studerende pr. værelse, mens der i København er 2,2 nye studerende pr. værelse.

”Man øger muligheden for at finde en bolig, hvis man er villig til at dele med andre. Kan man også se på fx tre- og fireværelses lejligheder er der langt mere at vælge imellem, end hvis man kun kigger på de små et- og toværelses lejligheder, som alle vil have”, siger Birgit Daetz.

Du kan nå det endnu: De to billigste i Aarhus og København

Trods efterspørgslen efter billige boliger er boligmarkedet langt fra støvsuget for prisrigtige lejligheder. Se fire eksempler nedenfor på billige lejligheder i Aarhus og København.

Andelsbolig i Aarhus

Helgenæsgade 3, 4. tv., 8000 Aarhus C  (billedet øverst)

Flot taglejlighed med synlige bjælker og loft til kip. Du får 40 kvadratmeter med separat køkken og bad beliggende tæt på universitetet. Udbudspris: 306.000 kr.

Ejerlejlighed i Aarhus

Ryvej 36G, 1.2, 8210 Aarhus V

Superhyggelig singlebolig på 27 kvadratmeter i Aarhus V. Der er separat bad og en hyggelig gårdhave tæt på centrum. Udbudspris: 695.000 kr.

Andelsbolig i København

Augustagade 24, 2. th, 2300 København S

Toværelses lejlighed, der blev totalt istandsat i 2008. Ligger på stille sidegade til Amagerbrogade og har separat køkken og bad. Her får du 47 rigtig fine kvadratmeter. Udbudspris: 449.000 kr.

Ejerlejlighed i København

Peter Ipsens Allé 3, 3. 79, 2400 København NV

God studielejlighed på 37 kvadratmeter med nyere køkken og separat bad. Lejligheden ligger øverst i ejendommen, der er placeret i Københavns Nordvest-kvarter. Udbudspris: 795.000 kr.

Lejlighederne er udvalgt den 9. august 2016 og kan være blevet solgt.