Storkøbenhavnerne holder på villaerne

Foto: Boligsiden

Drømmer du om at købe hus i Storkøbenhavn, kan du risikere enten lede længere eller gå på kompromis med drømmeboligen. Der er nemlig langt færre villaer og rækkehuse til salg i Storkøbenhavn end for et år siden.

Husejere i Storkøbenhavn har ikke travlt med at skifte boligen ud. Der er et markant fald i udbuddet af villaer og rækkehuse i storkøbenhavnske kommuner sammenlignet med tallene for et år siden. Det største fald i antallet af villaer og rækkehuse til salg finder man i kommuner som Dragør, Glostrup og Vallensbæk. Ishøj topper med 43 % færre boliger til salg end året før.

Københavnerne bliver også siddende

”Trangen til at skille sig af med sin københavnerbolig er heller ikke stor. I selve København er udbuddet af villaer og rækkehuse faldet med 20 % siden sidste år”, siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.
Selvom boligpriserne har været stigende, har det tydeligvis ikke fået storkøbenhavnerne til at skille sig af med deres boliger.

Her kan du se en oversigt over, hvilke kommuner der i løbet af det sidste år har sat færrest nye til salg-skilte op, og hvor der har været flest.

Kommuner med færrest nye villaer og rækkehuse til salg

Ishøj– 43 %
Vallensbæk– 41 %
Glostrup– 34 %
Ærø– 34 %
Dragør– 31 %

Kommuner med flest nye villaer og rækkehuse til salg

Læsø+ 32 %
Hørsholm+ 17 %
Nordfyns+ 7 %
Struer+ 7 %
Frederikshavn+ 4%

Følg med i din kommunes udbudsstatistikker på Boligsidens markedsindeks.

Find mere om