Store tagterrasser med udsigt ud over byens tage

Foto: Boligsiden

Store eksklusive arealer på toppen af Hovedstaden er en luksus, der hører til de få lejligheder med tagterrasse. Men udbudsprisen for en ejerlejlighed med tagterrasse i Region Hovedstaden ligger da også 23 procent over gennemsnittet, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Af de 6.500 ejerlejligheder, der er udbudt til salg i hele landet, har 545 af dem en tagterrasse. Dermed er tagterrasser ikke for alle og enhver, og du kan risikere at skulle vente og lede længe, før du finder den rigtige lejlighed med udsigt ud over byens tage fra egen terrasse. Samtidig skal du også indstille dig på at betale ekstra, for en lejlighed med tagterrasse koster ikke det samme som en lejlighed uden. I gennemsnit ligger udbudspriserne for ejerlejligheder med tagterrasse i Region Hovedstaden 23 procent over udbudsprisen for lejlighederne i regionen generelt. Til gengæld kommer du ikke til at fortryde det, når du sidder på toppen af byen og nyder udsigten.

”Tagterrasser koster ekstra; både fordi terrassen er attraktiv i sig selv, men også fordi, lejlighederne med tagterrasse ofte ligger øverste i ejendommen, hvor priserne i forvejen er langt højere end i stueetagen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Lavere priser for fælles terrasser

Fordelen ved en tagterrasse frem for en altan er, at tagterrassen typisk er større og ofte er integreret med ejendommen på en måde, så der er mere læ end på en klassisk altan. Hvor der kan høre altaner selv til en høj stuelejlighed, vil tagterrassen typisk hører til i toppen af ejendommen og dermed give bedre udsigt.

Nogle ejendomme har en fælles tagterrasse, som alle i opgangen må bruge, mens andre lejligheder er blevet forkælet med en privat tagterrasse, som kun er for lejlighedens beboere. Vælger du modellen med en fælles tagterrasse, kan du slippe af sted med at betale en langt mindre pris for selv lejligheden, mens du samtidig får brugsret til den attraktive terrasse.

Se tre tagterrasser i særklasse

Frederiksberggade 5, 5., 1459 København K 

Det er svært at hamle op med mangfoldigheden i de terrasser, der hører til denne lejlighed. Her får du ikke bare en, men fire tagterrasser med udsigt ud over centrum af København med kobbertage, spir og tårne. Og som om det ikke skulle være nok, så får du også et orangeri, hvor du kan sidde i ly for regnen og nyde selv samme udsigt. En bedre oase midt i byen er svær at finde. Udbudspris: 6.495.000 kr.

Klaksvigsgade 14, 5. th., 2300 København S 

Superhyggelig tagterrasse med høje sider i træ, der skærmer for en drilsk vind. Nyd penthousetilværelsen fra dit eget personlige soldæk med god plads til både spisebord, grillplads og hængekøje. Udbudspris: 8.000.000 kr.

Sofiegade 24, st., 1418 København K 

Her er den billige løsning, hvor du køber en lille lejlighed i stuen, men får adgang til den kæmpe store og hyggelige tagterrasse, der hører til ejendommen. Fra den er der 360 graders udsigt ud over by, volde og kanaler, og på terrassen er der buske, borde, bænke og grill til dig, der vil tilbringe sommeren på toppen af byen. Udbudspris: 1.595.000 kr.

Find mere om