Sommerhusudbuddet i top

Foto: Boligsiden

Over 13.000 sommerhuse er til salg netop nu. Kun i sommermånederne sidste år var der flere sommerhuse til salg sammenlignet med de seneste seks år. I landsdelen Vestjylland slår udbuddet rekord, viser tal fra Boligsiden.dk.

Er du på jagt efter det helt rigtige sommerhus, er der gode chancer for at finde det netop i år. Antallet af sommerhuse til salg ligger nemlig næsten på niveau med sidste sommer, hvor udbuddet slog rekord i perioden fra 2009 og frem til i dag.

Udbuddet af sommerhuse til salg ligger altid højere i sommerperioden, men det høje udbud netop nu skyldes ikke bare det ellers lunkne sommervejr.

”Der er blevet solgt rigtig mange sommerhuse i år, og den øgede aktivitet på sommerhusmarkedet kan have ansporet flere til at sætte sommerhuset til salg. Samtidig bliver sommerhusene solgt til priser, der ligger ca. fem procent over niveauet på samme tid sidste år, og stigende priser får som regel også sælgerne ud af busken”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vestjysk rekord

Især i Vestjylland er udbuddet af sommerhuse steget markant. Her har udbuddet de seneste tre måneder været højere end på noget tidspunkt i perioden fra januar 2009 og frem til i dag. I juli lå 11 procent af de sommerhuse, der var til salg, i Vestjylland.

Den jyske vestkyst er med Vesterhavet et yndet ferieområde for både danske og udenlandske feriegæster. Her er der god mulighed for at få sommerhuset udlejet til de mange, der ikke vil købe sommerhus selv, men som gerne vil leje sig ind en uge eller to i et sommerhus med vesterhavsluft.

Også Østjylland slog udbudsrekord i juli måned, hvor udbuddet af sommerhuse var højere end i nogen anden måned siden januar 2009.

Find mere om