Se Danmarks billigste huse med privat strand

For under en million kroner kan du lige nu få et hus med privat strand. Se dét og resten af top fem over landets billigste huse med adgang til eget sand og vand her.

En sommer på langs på din helt egen badestrand, lyder helt okay, men også lidt dyrt. Den slags luksus behøver dog ikke nødvendigvis at koste festkassen. Lige nu er det billigste hus med privat strand, der vel at mærke er til salg, i udbud til lige under en million kroner.

”De fleste forbinder privat strand med noget, der kun er meget velhavende boligejere forundt, men sådan forholder det sig ikke. Fordi Danmarks har over 7.000 kilometer kystlinje, er priserne i højere grad betinget af, hvor i landet vi befinder os, end hvor tæt vi er på havet. Det betyder, at der er gode muligheder for at finde et hjem ved vandet – også selvom din økonomi er gennemsnitlig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Fra helårsbolig til sommerhus

Du skal dog være villig til at rykke væk fra de mest populære kyststrækninger, hvis du drømmer om privat strand på budget. Men det betyder samtidig, at du kan få et naturskønt stykke strandbred, hvor andre er uden for synsvidde, og den eneste lyd er havets brusen.

”Det er klart, at meget få mennesker vælger at flytte fra byen til et af landets yderområder på grund af et stykke strand, men mange ved ikke, at flere helårsboliger i netop de områder ikke har bopælspligt og derfor kan bruges som sommerhus. Det gør straks boligerne meget mere interessante for en bredere køberskare,” pointerer Birgit Daetz.

Den åbenlyse fordel ved at købe en flexbolig, som er en almindelig bolig, hvor man ikke behøver at have sin helårsadresse, er, at du typisk får flere boligkvadratmeter end i et traditionel sommerhus. Selve grunden er i de fleste tilfælde også langt større.

”Du får med andre ord mere plads, hvilket kan være et godt og tiltrængt supplement, hvis du for eksempel bor i lejlighed i byen. Og så får du typisk en masse natur for pengene. Det betyder dog også, at der er mere vedligehold forbundet med købet, og det skal man have med i overvejelserne,” siger Birgit Daetz.

Herunder kan du se Danmarks billigste huse med privat strand.

Sortevej 9, 11, Oddesund
7790 Thyholm
81 kvm
Udbudspris: 995.000 kr.
Her får du muligheden for at bygge nyt kun 65 meter fra vandkanten. Ejendommen består af to grunde, hvor der på den ene er et hus med nyere fyr fra år 2000, hvor de fleste vinduer også blev skiftet. Den anden grund ligger helt ud til fjorden og byder på flot natur og privat strand.

Vadumvej 19, Knud
7860 Spøttrup
61 kvm
Udbudspris: 1.095.000 kr.
Hyggeligt hus beliggende fuldstændig ugeneret på en smuk naturgrund, hvor de eneste lyde stammer fra bølgernes brusen. Boligen ligger ved en å, der gør det muligt at sejle direkte ud til fjorden i båd eller kajak fra broen fra huset. Huset ligger tre km fra Rødding, hvor der er indkøb, skole og institutioner.

Sdr. Boulevard 14B
4874 Gedser
187 kvm
Udbudspris: 2.495.000 kr.
Panoramaudsigt over Østersøen fra privat strand, vinkælder, luksuriøst badeværelse med spa og walk-in-skab er blot nogle af de ting, du får med denne stilrene, moderne og gennemrenoverede villa i fire plan. Du får desuden en stor terrasse ud mod vandet på hele 30 kvm.

Mogenstrupvej 15, Mogenstrup
7870 Roslev
276 kvm
Udbudspris: 2.895.000 kr.
Drømmer du om et unikt hjem med højt til loftet? Det får du bogstavelig talt her, hvor den stuen med de store vinduespartier, der lukker naturen ind i hjemmet, er det absolutte trækplaster. Grunden er 15.000 kvm og byder både på skov og privat strand ned til Limfjorden.

Gåbense Strandvej 61D (vist på billede)
4840 Nørre Alslev
234 kvm
Udbudspris: 2.995.000 kr.
Gennemført liebhaveri med billedskøn beliggenhed og en stor, lækker terrasse ud til vandet. Boligen rummer blandt andet fem værelser, to badeværelser, stort køkkenalrum, flot brændeovn med stor glaslåge og et stort bryggers med vaskesøjle og vinkøleskab.

Find mere om