Salgstid er historisk lav: Her kan du sælge din lejlighed på en måned

Foto: Boligsiden

Skal du sælge din ejerlejlighed, har du rigtig gode betingelser for et hurtigt salg netop nu. Den gennemsnitlige salgstid er nemlig faldet til rekordlave 61 dage, og i nogle kommuner tager det kun cirka en måned. Se, hvor det går allerhurtigst.

Det tager i gennemsnit 61 dage at sælge en ejerlejlighed i Danmark. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks i maj. Dermed har salgstiden nået et rekordlavt niveau, idet den ikke tidligere i indeksets 12-årige historie har været så lav.

”Udbuddet af ejerlejligheder har ligesom salgstiden været historisk lav det seneste halve år. Det betyder, at konkurrencen om de ejerlejligheder, der er til salg, også bliver større, og at køberne derfor må afkorte deres beslutningsproces, hvis de ikke vil risikere, at deres drømmelejlighed bliver solgt for næsen af dem. Som følge af den konkurrencesituation er det ikke overraskende, at salgstiden nu er faldet til bare to måneder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Salgstiden var i maj sidste år på cirka tre måneder. På det år der er gået er salgstiden dermed faldet med 35 procent.

Det går hurtigst i Roskilde og på Frederiksberg

Der er dog nogle kommuner, hvor det tager endnu kortere tid at handle en ejerlejlighed. I 23 kommuner tager det mindre end to måneder, og allerstærkest går det i Roskilde og på Frederiksberg, hvor det tager cirka en måned at sælge en ejerlejlighed.

”Der er meget stor efterspørgsel på ejerlejligheder i og omkring København, og det afspejler sig også i top 10 over kommuner, hvor salgstiden er kortest. Den eneste ikke sjællandske kommune er nummer 10 på listen, og det er Herning. Her er salgstiden måske nok lav, men vi ved også, at der er relativt få handler, og at det giver store udsving i salgstiden,” påpeger Birgit Daetz.

De eneste andre ikke-sjællandske kommuner, der trækker den gennemsnitlige salgstid ned er Aarhus, Odense og Esbjerg.

Top 10: Her bliver lejlighederne solgt hurtigst:

KommuneDage
Roskilde33
Frederiksberg33
Tårnby34
Rødovre34
København37
Albertslund38
Gladsaxe41
Glostrup42
Hvidovre43
Herning47
Hele landet61
Find mere om