Sælgerne var i overtal på boligmarkedet i påskeugen

Foto: Boligsiden

Knap 3.500 danskere satte deres bolig til salg i sidste uge. Det er cirka 1.100 flere, end der købte bolig. Dermed stiger det samlede udbud for anden uge i træk.

Som forventet var der livlig aktivitet på boligmarkedet i påsken. Der blev shoppet mange boliger, og ejendomsmæglerne fik igen ekstra mange nye boliger at vise frem for køberne.

”Påsken plejer at være indgangen til foråret og sommerens højsæson, og efter mange måneder med usædvanlig mange handler, var det forventeligt, at påsken 2021 også ville blive en travl en af slagsen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Men i modsætning til tidligere på året, er det ikke kun køberne, der har givet ejendomsmæglerne sved på panden. I påsken har mange mæglere også haft travlt med vurderinger og fremvisninger, da cirka 3.500 sælgere har sat deres bolig til salg i sidste uge. Det bidrager til at give det samlede udbud et skub op, så vi nu for anden uge i træk ser en stigning i antal boliger til salg.”

Status er, at der nu er cirka 38.500 boliger til salg i Danmark. Det er knap 1.500 flere end for to uger siden.

Ser vi nærmere på de enkelte boligtyper, er der sammenlignet med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019 sat både flere nye ejerlejligheder og huse til salg i uge 13, om end niveauet var lidt højere i uge 12 lige op til påske.

Omvendt blev der sat 649 sommerhuse til salg i sidste uge, hvilket er rekordhøjt niveau for i år, og samtidig det næsthøjeste niveau på en enkelt uge siden 2015.

Salget stilner en smule af

Køberne begynder altså at få lidt flere boliger at vælge imellem. Det er tiltrængt efter mange måneder, hvor der er blevet tømt godt ud på ejendomsmæglernes hylder.

”Påsken bød også på høj handelsaktivitet med cirka 2.400 solgte boliger i sidste uge. Men det er værd at bemærke, at det er cirka 600 færre solgte boliger end for to uger siden, hvor der blev solgt cirka 3.000 boliger på blot én uge. Og at vi skal tilbage til uge 2 i år for at finde et lavere niveau,” siger Birgit Daetz.

”Det kan der være flere årsager til. Måske har køberne ikke kunnet finde den rigtige bolig. Eller måske nærmer vi os det punkt, hvor kurven for solgte boliger begynder at knække. Efter måneder med så høj handelsaktivitet vil det ske på et tidspunkt, og derfor bliver det spændende at se, hvordan boligmarkedet udvikler sig i de kommende uger,” tilføjer Birgit Daetz.

Det er både salget af huse, ejerlejligheder og sommerhuse, der i sidste uge tog et lille dyk ned i forhold til de tidligere uger.