Så meget villa får du for en million kroner

Foto: Boligsiden

Mere end hver fjerde villa, der er til salg i Danmark, koster under en million kroner. Se, hvor langt du kommer for en million i din kommune.

Der er masser af billige boliger i Danmark, og over en fjerdedel af de villaer, der er til salg, har en udbudspris på under en million kroner. Med den lave rente betyder det, at det er boliger, man kan sidde i for under 5.000 kroner om måneden plus udgifter til forsikring og forbrug.

Men tager du din million med til ejendomsmægleren, er der stor forskel på de huse, han eller hun vil vise dig, og meget afhænger af beliggenheden. I Syddanmark kan du få præsenteret en villa på over 150 kvadratmeter, mens du i Region Hovedstaden nok vil blive mødt med et forslag om at kigge på ejer- eller andelslejligheder i stedet, da millionen ikke rækker til en villa her.

Mest og mindst for pengene

Lolland, Tønder og Lemvig er de kommuner, millionen rækker længst. Her kan du få mellem 159 og 179 kvadratmeter villa. Omvendt set skal du ikke regne med en villa i Frederiksberg, Gentofte eller Lyngby-Taarbæk kommuner, hvor millionen i teorien rækker til mellem 21 og 25 kvadratmeter villa, men som i praksis betyder, at der ikke er noget at få. Brug kortet nederst på siden for at se, hvor mange kvadratmeter du i gennemsnit kan forvente at få for din million.

Så flot kan du bo for en million

Nogle steder i landet kan du få en stor, istandsat villa for en million. Se bare her.

Jernbanevej 11, 4872 Idestrup 

Totalistandsat villa på 144 kvadratmeter, der – trods adressen – ikke har en jernbane i hverken bag- eller forhaven. Villaen har fire gode værelser samt et kæmpe køkken-alrum og stue. Der er en fin anlagt have, og villaen har energimærke C. Udbudspris: 999.000 kr.

Nørrealle 1, 6920 Videbæk 

I hjertet af Videbæk får du dette 133 kvadratmeter store hus med gulvvarme flere steder i huset, solceller på taget og et charmerende indre med bl.a. franske døre, hævet træterrasse og nem have. Udbudspris: 1.000.000 kr.

Lindevej 14, 9574 Bælum 

145 kvadratmeter etplansvilla tæt på Aalborg. Huset har flere gode værelser, køkken-alrum og en stor stue. Udbudspris: 999.000 kr.

Jørgensgade 18, 4220 Korsør 

I Korsør kan du få dette fine byhus på 109 kvadratmeter fordelt på tre plan. Huset er fra 1902 men er restaureret, og du får bl.a. trelags termovinduer, stue med karnap og stort badeværelse og gæstetoilet. Udbudspris: 1.000.000 kr.

Og så langt rækker 500.000 kroner

Jupitervej 15, 7790 Thyholm 

Du behøver ikke engang en million for at få en præsentabel og gedigen bolig. For bare en halv million kan du købe denne flotte villa på 94 kvadratmeter, der er vedligeholdt både ud- og indvendigt. Udbudspris: 500.000 kr.

Find mere om