Så langt rækker millionen på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

I Lolland Kommune kan du få 164 kvadratmeter villa for en million kroner. Men sådan er det langt fra alle steder i landet. Boligsiden.dk har undersøgt, hvor langt millionen rækker.

Du skal føle dig temmelig heldig, hvis din million rækker til en stor villa på 164 kvadratmeter på boligmarkedet. For det er undtagelsen snarere end reglen, at du får så meget plads at boltre dig på, hvis du har en million kroner på lommen.

Gennemsnitligt i hele landet skal du nemlig regne med en villastørrelse på 79 kvadratmeter, men det er et gennemsnit, der trækkes gevaldigt ned af landets to dyreste kommuner, Frederiksberg og Gentofte. Her kan millionen nemlig ikke strækkes længere end til 22 kvadratmeter villa, så er der her, du vil bo, skal du have en alvorlig snak med din bank først.

Her får du mest plads

Ud over Lolland Kommune byder Tønder, Lemvig og Morsø kommune sig til med villastørrelser på over 150 kvadratmeter for dig, der kan betale en million kroner. Flere kommuner i Vestjylland og på Falster kan også bytte millionen for boliger på mellem 120 og 150 kvadratmeter, men derefter begynder det at bliver sværere.

Miniputhuse i Storkøbenhavn og Aarhus

Vælger du at lægge din million i København, Storkøbenhavn eller Aarhus er det her, at du får mindst for pengene. I forhold til de gennemsnitlige boligpriser, kan du ikke regne med en villa på mere end maksimalt 55 kvadratmeter, og den type hus findes typisk slet ikke.

”Du kan være heldig at finde et større hus, der stadig holder sig under millionen i både hovedstadsområdet og Aarhus, men her kommer du nok til at gå på kompromis med stand og beliggenhed. Men det er det, man giver afkald på, hvis man vil bo nær de store byer uden at betale for meget”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Se kortet nedenfor for at se, hvor mange kvadratmeter villa du kan få for en million kroner i din kommune.

Find mere om