Rekordstort antal danskere sætter boligen til salg

Foto: Boligsiden

I sidste uge kom der mere end 3.700 boliger til salg. Det er det højeste antal på en enkelt uge de seneste fem år.

Der blev sat 3.715 boliger til salg i sidste uge, og dermed var antallet af nye sælgere på boligmarkedet det højeste for en enkelt uge i perioden 2015-2021. Det viser Boligsidens ugerapport for uge 12.

Dermed er den hidtidige rekord fra uge 14 i 2017 nu overgået. Dengang blev der sat 3.522 boliger til salg.

”Det er helt klassisk, at der i ugen før påske kommer mange boliger til salg. Den hidtidige rekord fra 2017 blev også sat i ugen op til påske, og det er den her rekord så også blevet. Påsken er altid en travl tid på boligmarkedet, og der er noget, der tyder på, at det samme bliver tilfældet i år,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]

Salget er status quo

De mange nye sælgere kommer til markedet af en grund. De har store forventninger om at få solgt deres bolig hurtigt, fordi der er mange købere på markedet.

Sådan var det også i den forgangne uge, hvor der blev solgt lige over 3.000 boliger. Dermed er der nu i 10 uger i træk blevet solgt mellem 2.600 og 3.100 boliger.

”Salget har i lang tid ligget stabilt, og også i uge 12 lå salget på det stabile høje niveau, som det har gjort i stort set hele 2021. Nu kommer så en tid, hvor der normalt sker endnu et boost i salget, og det skal blive spændende at se de kommende uger, om de mange nye boliger på markedet også i år vil resultere i endnu en stigning i salget,” siger Birgit Daetz.