Oven på en sløv uge efter påske melder boligsælgerne sig igen i stor stil

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

I ugen lige efter påske var der et stort fald i antallet af nye sælgere på boligmarkedet. Nu har sælgerne tilsyneladende fået sunket påskebryggen, for i sidste uge meldte de sig igen i stort antal.

De seneste par måneder er det store fald i udbuddet fladet stille og roligt ud. Det er sket i takt med, at langt flere boligejere end tidligere meldte sig på boligmarkedet med intentionen om at sælge.

I ugen efter påske var der dog pludselig et massivt fald i antallet af nye boliger til salg, men det skyldtes sandsynligvis netop højtiden. For i sidste uge blev der igen sat boliger til salg i stort antal. Således steg antallet af nye boliger på markedet markant.

”I ugen efter påske kom der kun godt 2.000 nye boliger til salg. Det tal var i sidste cirka 1.000 boliger højere. Det harmonerer også med det, vi tidligere år har set i ugerne efter påske, hvor der sker et dyk i antal nye sælgere på markedet. Det skyldes nok en kombination af, at mange forbereder et boligsalg op til påske, mens man i selve påsken slapper af og gemmer forberedelserne til et forestående boligsalg til efter påske,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Antallet af nye boliger til salg i sidste uge var måske nok langt højere end i ugen før, men det nåede ikke op på niveau med de allerbedste uger før påske, hvor der kom mere end 3.500 nye boliger til salg.

Boligsalget gør også stort comeback

Samtidig med at sælgerne i sidste uge vendte tilbage til markedet i stort antal, har køberne også været særdeles aktive. For mens der i ugen efter påske blev solgt godt 2.200 boliger, vendte salget i uge 15 tilbage til niveauet fra ugerne før påske, hvor der blev solgt cirka 3.000 boliger om ugen.

”Antallet af solgte boliger falder som regel i påsken og i ugen efter påske. Sådan har det også været i år. I sidste uge blev der så igen solgt boliger i et antal, der gør uge 15 til en af de bedst sælgende uger i 2021,” siger Birgit Daetz og samler op:

”Samlet set har vi altså været igennem nogle uger, der har været præget af den velkendte travlhed op til påske. Derefter en periode med lidt mindre aktivitet på boligmarkedet. Og i sidste uge vendte vi så tilbage til den normaltilstand, vi har lært at kende det seneste års tid, hvor der været rigtig godt gang i den.”

Der blev i uge 15 solgt 2.970 boliger i alt. 1.640 af dem er villaer og rækkehuse, hvilket er det højeste antal hussalg på en uge siden 2015.