Nye ugetal: Udviklingen på boligmarkedet følger takterne fra før corona

Foto: Boligsiden

Boligmarkedet bevæger sig frem i et mindre hastigt tempo end tidligere, men både antal solgte boliger samt antal nye boliger til salg ligger fortsat over gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

I sidste uge (uge 37) solgte de danske ejendomsmæglere i alt 2.092 boliger. Det er 21 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019, og omvendt er det 11 procent færre end der blev solgt i samme uge sidste år.

Den udvikling er sigende for den generelle tendens på boligmarkedet i øjeblikket.

”Bevægelserne i boligsalget er nogenlunde, som vi kender det for årstiden. Det er steget lidt efter sommeren og ligger nu nogenlunde stabilt og følger det, vi kender fra tiden før corona,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

[visualizer id=”41496″ lazy=”no” class=””]

Det er den samme tendens, der gør sig gældende, når vi ser på det antal boliger, der sættes til salg. I sidste uge blev der således sat 2.455 nye boliger til salg i Danmark. Det er fem procent flere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år, men seks procent færre end i samme uge sidste år.

“Ser vi på graferne for såvel boligsalget som antal nye boliger til salg, så følger begge parametre i grove træk de traditionelle udsving for denne årstid, og det nuværende niveau ligger nogenlunde midt imellem sidste års rekordår og gennemsnittet for tidligere år,” siger Birgit Daetz.

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]