Nye ugetal: Sælgerne sætter boligen til salg i samme omfang som tidligere

Foto: Boligsiden

Nye ugetal fra Boligsiden viser, at der i sidste uge blev sat lidt mere end 2.000 boliger til salg. Det er næsten på niveau med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019.

Sommerferien er i fuld gang, men det har ikke lagt en dæmper på sælgerlysten hos boligejerne.

Boligsidens nye ugetal for uge 28 viser nemlig, at der i sidste uge blev sat 2.071 boliger til salg i Danmark.
Det er et fald i forhold til ugen inden (uge 27), men det er samtidig et antal nye boligsælgere stort set på niveau med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019.

”Uge 28 markerer for alvor begyndelsen på sommerferien for rigtig mange danskere, og ligesom der bliver mere stille på gader og stræder, er det også normalt, at vi ser en nedgang i antal sælgere i overgangen fra uge 27 til 28. Det, der er værd at bemærke er, at de 2.071 nye boliger på markedet er godt og vel identisk med gennemsnittet for samme uge i de tidligere år – og faktisk heller ikke så meget lavere end antallet af nye boligsælgere i samme uge sidste år, hvor der var væsentlig mere fart på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ser vi nærmere på de enkelte boligtyper, er både antallet af nye lejligheder og sommerhuse på markedet i sidste uge nogenlunde på niveau med gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

For huse er der sket en mindre stigning i forhold til gennemsnittet. I sidste uge blev der nemlig sat 1.245 villaer/rækkehuse til salg, hvor gennemsnittet for netop den uge i de tidligere år er 1.185, og dermed en stigning i antal hussælgere på fem procent.

Færre solgte boliger end normalt

Imens sælgerlysten synes at være nogenlunde intakt, blev der solgt 1.428 boliger i uge 28, hvilket meget konkret er to boliger mere, end der blev solgt i uge 27.

Sammenligner vi salget med gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019 er der dog sket et fald på 16 procent.

”Boligsalget har igennem de seneste uger fulgt mønstret fra de tidligere år – men på et lavere niveau. Derfor så vi også allerede i uge 27 et fald i salget, hvilket er normalt i takt med, at sommerferien begynder. Til gengæld så vi ikke et yderligere fald i sidste uge, men i stedet et samlet salg, der ligger på niveau med uge 27. Varer det ved ind i denne uge, nærmer salget sig igen gennemsnittet for de tidligere år,” siger Birgit Daetz.

Kombinationen af et stabilt antal boliger, der sættes til salg, og et lavere antal solgte boliger end normalt bidrager til, at det samlede udbud af boliger igen steg i uge 28.

Dermed er der nu cirka 44.400 boliger til salg i Danmark.