Nye ugetal: Sælgerne kommer på markedet i stort antal

Foto: Boligsiden

Der kom 2.228 nye boliger på markedet i sidste uge. Det er det højeste antal nye sælgere i en enkelt uge siden uge 41 sidste år.

Der er mange, der gerne vil sælge deres bolig. Det viser Boligsidens nyeste ugerapport fra sidste uge. Der er nemlig sat 2.228 nye boliger til salg i uge otte, og det er det højeste antal siden uge 41 lige før efterårsferien.

”Foråret er på vej, og det kan aflæses i ugetallene. For det er typisk, når vi vender kalenderbladet og skriver marts i stedet for februar, at sælgerne kommer ud af deres vinterhi og sætter deres boliger til salg i større antal end henover vinteren. Sådan er det også i år, og det betyder, at der er kommet masser af nye varer på ejendomsmæglernes hylder, som forbrugerne nu kan se på Boligsiden, tage ud og besigtige og afgive deres bud på,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Samtidig er der solgt tæt på 1.900 boliger i den forgangne uge, og salget er altså nogenlunde konstant i forhold til de foregående fem uger, hvor salget lå i spændet 1.760-1.890 boligsalg.

Fald i udbud er stoppet

Udviklingen i antallet af nye til salg samt solgte betyder også, at det samlede fald i udbuddet er næsten helt stoppet. For efter massive fald i udbuddet 18 uger i træk, er der blot 10 boliger færre på markedet nu i forhold til for en uge siden.

”Det bratte fald på udbudskurven er stoppet. Det kan være det første tegn på, at udbuddet nu snart begynder at stige igen. Lige nu er efterspørgslen stor, og udbuddet er på et historisk lavt niveau. Derfor er det en rigtig god nyhed, hvis udbuddet stiger i foråret, som vi har været vant til før coronatiden, Større konkurrence mellem sælgerne vil i hvert fald gavne balancen på markedet og give køberne flere valgmuligheder,” siger Birgit Daetz.

Der er 35.604 boliger til salg ved indgangen til den uge, vi lige er gået i gang med.