Nye ugetal: Antallet af nye hussælgere rammer laveste niveau i år

Foto: Boligsiden

Der blev sat 1.006 villaer og rækkehuse til salg i sidste uge. Det er det laveste antal i år og blot anden gang i 2021, at det er lavere end normalen.

Der er kommet en hel del flere huse til salg i år, end der plejer, men nu ser det ud til, at den trend er ved at vende. For nu viser de nyeste ugetal fra Boligsiden, at nyudbuddet ikke længere matcher tidligere år.

Således blev der sat 1.006 huse til salg i sidste uge. Det er det laveste antal for en uge i år, og det er blot anden gang i år, at det er et lavere antal end i gennemsnittet for årene 2015 til 2019.

”Det er meget atypisk for 2021, at en uge leverer færre nye huse til udbudslisterne end i årene før corona. Det kan hænge sammen med, at der allerede er rigtig mange, der har solgt i år, og at priserne er stagneret. Lige nu kommer der ikke hver måned en ny prisstigning, der kan anspore boligejerne til at sætte til salg, som der ellers har gjort i det meste af de seneste halvandet år. Det kan få nogle til at holde igen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Mange salg presser samlet udbud ned

Samtidig med at der kommer færre sælgere til markedet, er antallet af købere stabilt. Altså fortsætter det meget høje antal af hussalg. I sidste uge lå det på 1.002, og det er 29 procent højere end gennemsnitssalget for uge 49 i årene 2015 til 2019.

”Huskøberne er altså stadig derude, mens sælgerne ikke kommer til markedet i samme fart som tidligere. Det skaber en ubalance i udbuddet, der også betyder, at hvis du går og overvejer, om du skal sætte til salg, så er nu et gunstigt tidspunkt at gøre det på,” forklarer Birgit Daetz.

Samlet er udbuddet af boliger da også faldet i nu otte uger i træk. Det betyder, at der nu er 38.772 boliger til salg, og at niveauet i udbuddet svarer til det, det var på i maj måned.

”Det er helt almindeligt, at udbuddet falder hen over vinteren. Det nye i år er jo bare, at der i forvejen var meget få boliger til salg, og at salgstiden har været lavere end sædvanligt. Fortsætter udbudsfaldet, kan vi ramme et hidtil uset lavt niveau, inden vinteren er omme,” påpeger Birgit Daetz.

Det hidtil laveste udbud blev registreret i uge 11 i år, hvor der var 37.046 boliger til salg – cirka 1.700 færre end i uge 49, som vi lige er gået ud af.