Nye ugetal: Antallet af nye boligsælgere rammer vanligt niveau

Foto: Boligsiden

Der kom 1.875 boliger til salg i sidste uge. Det er det laveste antal siden uge 30 midt i sommerferien, men niveauet er stort set identisk med, hvad det var i uge 47 i årene før corona.

Der er kommet færre nye boligsælgere til markedet de seneste fire uger. Det viser Boligsidens nyeste ugetal for uge 47, der afslører, at der kom 1.875 nye boliger til salg i sidste uge.

Det er det laveste antal siden uge 30 midt i sommerferien, og ser vi på alle uger hele året, er det kun uge 29 og 30, der trak et lavere antal nye sælgere til boligmarkedet.

Det er imidlertid en helt normal udvikling, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

”Det er en udvikling, som vi kender fra årene før corona. Når vi kommer til november-december, og julestemningen begynder at indfinde sig, er der mange potentielle boligsælgere, der udskyder salget til foråret. Tager vi gennemsnittet for antallet af nye sælgere i uge 47 i årene 2015 til 2019, er niveauet godt og vel identisk med det, vi nu ser for uge 47 i år,” siger hun og konkluderer:

”Efter nogle specielle coronaår for boligmarkedet har vi nu de seneste uger oplevet, at vi er tilbage på en normaltilstand, hvad angår tilstrømningen af boliger til markedet.”

Udbud falder for sjette uge i træk

Det betyder også, at udbuddet for sjette uge i træk falder, så der ved indgangen til uge 48 er godt 39.500 boliger til salg.

Ligesom det er tilfældet med faldet i antallet af nye boliger til salg, er faldet i udbuddet også et, der normalt indfinder sig på boligmarkedet hen mod slutningen af et år.

”Udbuddet af boliger falder altid, når vi når slutningen på et år. For de potentielle sælgere er jo ikke kun selv gået i julemodus. De ved også godt, at der er færre købere på markedet i december,” siger Birgit Daetz.

Der er flere købere end normalt

Imens antallet af nye sælgere ligger på niveau med gennemsnittet for samme uge i de tidligere år, blev der i sidste uge solgt flere boliger end normalt på denne tid af året.

Selvom handlerne ikke finder sted i et lige så hæsblæsende tempo som i foråret, er der altså fortsat flere købere, der er klar til at lukke en handel inden nytår.

”Står du som sælger derude og overvejer, om det kan betale sig at sætte til salg nu, så har jeg én ting at sige, og det er: Ja, det kan det godt. Det går rigtig nok ikke så vildt for sig som i foråret, men det er helt almindeligt. Der er fortsat flere end normalt på denne tid af året, der vil købe bolig,” siger Birgit Daetz.

Der blev solgt 1.851 boliger i sidste uge. Det er 17 procent flere, end der normalt bliver solgt i den uge.